Οικουμενικά μηνύματα αλληλεγγύης και αδελφοσύνης από τον Ποντίφικα

Με την Θεία Λειτουργία στο ΓΣΠ, συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα της παρουσίας του Πάπα στην Κύπρο. Ο Πάπας είχε αρχικά συνάντηση με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄ στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Κύπρου και μετά συναντήθηκε με την Ιερά Σύνοδο στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό.    

Στις δέκα το πρωί τελέστηκε στο ΓΣΠ η Θεία Λειτουργία και ομιλία από τον Πάπα Φραγκίσκο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Οικουμενική Προσευχή με μετανάστες στην Ενοριακή Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία.

Ο Ποντίφικας έφτασε χθες στην Κύπρο και έστειλε ισχυρά μηνύματα αδελφοσύνης, ευσπλαχνίας, ενότητας και υπομονής. τονίζοντας ότι ο προσηλυτισμός είναι στείρος. Οι ρίζες μας είπε, είναι στην ευσπλαχνία, ο Κύριος δεν μας απογοητεύει. Ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τείχη στην Εκκλησία αλλά συνύπαρξη των διαφόρων απόψεων. Τόνισε ότι στη διαφορετικότητα υπάρχει το πνεύμα της ενότητας και αρμονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η στάση ζωής του Πάπα των φτωχών που τον οδήγησε στην Κύπρο

LIVE όλες εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με ζωντανές συνδέσεις από τον REPORTER 


Δειτε Επισης

Με σαφές άνοιγμα στους αποστασιοποιημένους διεκδικεί την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μορφάκης Σολομωνίδης
Μετά την Ισπανία μεταβαίνει στην Πορτογαλία ο ΠτΔ με φόντο την ανάληψη Προεδρίας Συμβουλίου της ΕΕ
Ζυμώσεις για εξεύρεση υποψηφίου κοινής αποδοχής στην ΕΔΕΚ-Αναμένονται εξαγγελίες από Μορφάκη και Χαννίδη
Το τουρκικό λιμάνι, οι κυπρογενείς υποχρεώσεις και η αναζήτηση προόδου μέσω Ευρωτουρκικών
Ανακοίνωσε την έναρξη της υποβολής ενστάσεων η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
Εγένετο Δημοκρατική Αλλαγή-Εγκρίθηκε η Πολιτική Διακήρυξη του νέου κόμματος
Η απάντηση Παναγιώτου σε ΑΚΕΛ για χαμηλόμισθους-«Η κυβερνητική πολιτική αντανακλά τη βελτίωση της αγοράς»
Το πήρε αλλιώς ο Οζερσάι-«Άνοιγμα τουρκικών λιμανιών πρέπει να περιλαμβάνει ανοίγματα για Τ/κ»
Επιμένει ο Τατάρ-«Πάνω από το 50% των Τ/κ υποστηρίζει τη λύση "δύο κρατών"»
Κόβει την κουβέντα για άνοιγμα τουρκικού λιμανιού σε κυπριακά πλοία το τουρκικό ΥΠΕΞ-«Φανταστικοί ισχυρισμοί»