Λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα σαμπάνιας και γαρίδες
07:10 - 29 Δεκεμβρίου 2021
Βελουδένια γεύση. Συνταγή του chef Μάριου Χ'Ιωσήφ.
YΛΙΚΑ
Μαρινάδα
- 100 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι εσαλότ, κομμένο στη μέση
- 30 γρ. φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
- 20 γρ. φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα)
- 12-15 γαρίδες (μέγεθος 16-20), καθαρισμένες, με την ουρά
Σάλτσα σαμπάνιας
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι εσαλότ, κομμένο στη μέση
- 30 γρ. φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
- 10 γρ. φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα)
- 200 γρ. σαμπάνια
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. πιπέρι
Λιγκουίνι
- 1500 γρ. νερό
- 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. λιγκουίνι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- βαθύ μπολ
- βαθουλή πιατέλα για μακαρονάδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάδα
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. βούτυρο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι εσαλότ, 30 γρ. φύλλα φρέσκο βασιλικό, 10 γρ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε τις γαρίδες, ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε στην άκρη να μαριναριστούν.
Σάλτσα σαμπάνιας
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 25 γρ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι εσαλότ, 30 γρ. φύλλα φρέσκο βασιλικό, 20 γρ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Προσθέστε τις 12-15 γαρίδες και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 3
Προσθέστε 200 γρ. σαμπάνια, 300 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρέψτε 8 λεπτά/90°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα για μακαρονάδες και αφήστε στην άκρη.
Λιγκουίνι
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και βράστε 14 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 2
Προσθέστε 1 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 500 γρ. λιγκουίνι και μαγειρέψτε χωρίς τη μεζούρα 10 λεπτά (ή όσο χρόνοαναγράφεται στη συσκευασία)/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Μεταφέρετε στην πιατέλα με τις γαρίδες και τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές