Έξαλλοι οι ιδιοκτήτες εστίασης για τις σκέψεις για 24ωρο τεστ-«Θα είναι καταστροφή»

Πνέουν μένεα οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης αναφορικά με τις σκέψεις για υποχρεωτικό τεστ 24 ωρών για την είσοδο σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, χωρίς μάλιστα την απόσυρση του απαγορευτικού για μη εμβολιασμένους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο Υπουργικό το απόγευμα για ανακοίνωση μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά

Λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις τις Κυβέρνησης, που θα ακολουθήσουν του Υπουργικού Συμβουλίου που συνέρχεται στις έξι το απόγευμα, οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, που έχουν κάνει ήδη τις προετοιμασίες για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την πρώτη ημέρα του έτους, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα αφού τα νέα μέτρα αναμένεται να τους επηρεάσουν.

«Ο κόσμος προετοιμάστηκε με βάση κάποια δεδομένα για τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, καταλήγοντας στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς και είναι αδιανόητο να τεθούν κάποιοι περιορισμοί που να αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας των χώρων, ανέφερε στον REPORTER ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑ, Φάνος Λεβέντης εκφράζοντας την αγανάκτησή του.

«Εμείς από χθες που άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες για νέα μέτρα, είχαμε πει ξεκάθαρα πως η βιομηχανία, δεν αντέχει ούτε μισό πρόσθετο περιοριστικό μέτρο στην λειτουργία της. Οπότε οτιδήποτε θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», υπέδειξε.

Ο κ. Λεβέντης, ανέφερε ότι «είναι καταστροφή οτιδήποτε προκύψει και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ληφθούν μέτρα πριν από το τέλος του χρόνου».

Ενδεχόμενη επιβολή της υποχρεωτικότητας 24ωρου τεστ για όσους εισέρχονται σε χώρους αναψυχής, θα σήμαινε όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑ, μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων. «Πιστεύω ότι θα είναι μια πρόσθετη λανθασμένη ενέργεια, στην ήδη λανθασμένη απόφαση που έχει ληφθεί, διότι βλέπουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, μετά την εφαρμογή της πρόνοιας για χώρους μόνο για εμβολιασμένους».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη ήδη η μείωση των κρατήσεων λόγω του απαγορευτικού σε μη εμβολιασμένους, ξεπερνά το 50% και οποιοδήποτε επιπρόσθετο μέτρο που επηρεάζει την εστίαση θα σήμαινε τεράστιες ζημιές. Είπε ακόμη ότι εάν η πρόθεση είναι να κλείσουν οι επιχειρήσεις εστίασης για την περίοδο των γιορτών θα πρέπει να αποζημιωθούν για τη δουλειά που θα απωλέσουν. «Εμείς, όμως, έτσι κι αλλιώς περιμένουμε από την Κυβέρνηση να εξαγγείλει σχέδιο οικονομικής στήριξης για την μέχρι τώρα κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Αυτά είναι τα δύο πακέτα μέτρων-Η λίστα εισηγήσεων για πριν την Πρωτοχρονιά

Δειτε Επισης

Λιγοστές βροχές στο καιρικό μενού-Αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Δύσκολο το εγχείρημα της τεχνητής βροχής-Η προσπάθεια που έγινε ξανά στην Κύπρο πριν από 52 χρόνια
Η Κύπρος συνομιλεί με Ισραήλ για προμήθεια φυσ. αερίου αξίας $1,5 δισ. για 10 έτη
Διαμαρτυρία τ/κ οργανώσεων για τις συλλήψεις για σφετερισμό ε/κ περιουσιών
Μετακινεί το σχολείο για παραβατικούς μαθητές το ΥΠΑΝ-«Αδικαιολόγητη στοχοποίηση παιδιών»
Οδηγίες Υπ. Υγείας για το εμβολιαστικό πλάνο για Covid και γρίπη-Προτεραιότητα σε ευάλωτες ομάδες
Αποσύρθηκε βότκα από την αγορά για μη συμμόρφωση με το Νόμο
Βλάβη άφησε χωρίς νερό περιοχές της Λάρνακας-Διορθώνεται μέχρι το απόγευμα
Διευθύντρια άρπαξε το ημερολόγιο παιδιού με ΔΕΠΥ και αρνείτο να το δώσει πίσω-Φωνάζουν οι γονείς
Σε φθινοπωρινή διάθεση ο καιρός-Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας