Τριψήφιοι οι αριθμοί κρουσμάτων στο στρατό-Καθησυχάζει η Ε.Φ. για τις εξόδους

Τα μαζικά κρούσματα που εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα στην κοινότητα, με αποκορύφωμα τα 1925 θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, επηρεάζουν αναπόφευκτα και το στράτευμα, το οποίο τις τελευταίες μέρες καταγράφει πέραν των εκατό κρουσμάτων, σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα νέα μέτρα στο τραπέζι, τα σενάρια για lockdown και η εισήγηση για διπλή μάσκα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλύτερος αριθμός θετικών περιστατικών, καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή, όταν 123 πρόσωπα που υπηρετούν ή εργάζονται στην Εθνική Φρουρά, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ τη Δευτέρα ο αριθμός ανήλθε στα 108 και άλλα 58 πρόσωπα βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Η πλειονότητα αυτών των προσώπων, εντοπίστηκαν πριν επιστρέψουν στο στράτευμα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει διασπορά εντός της Εθνικής Φρουρά, ωστόσο δημιουργούνται προβλήματα στις υπηρεσίες, τα οποία καλείται το εκάστοτε τάγμα, να επιλύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόκκινη γραμμή από μαγαζάτορες για νέα μέτρα, προετοιμάστηκαν για Πρωτοχρονιά

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, γίνονται διευθετήσεις ώστε κάποια στελέχη, όπως οι Συμβασιούχοι Οπλίτες, να αναλάβουν περισσότερες υπηρεσίες, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Ωστόσο, διαμήνυσε ότι δεν αναμένεται να επηρεαστούν οι έξοδοι των στρατεύσιμων, ενόψει των εορτών, καθώς τη δεδομένη στιγμή η κατάσταση θεωρείται διαχειρίσιμη.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς στην Εθνική Φρουρά, όπως ανέφερε, ξεπερνούν το 60% μέχρι στιγμής, αριθμός που θεωρείται χαμηλός, σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία, αφού στον ενήλικο πληθυσμό, τα ποσοστά εμβολιασμού ανέρχονται στο 80%.

Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι στο στράτευμα υπηρετούν πρόσωπα νεαρής ηλικίας, που δεν έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, ο συγκεκριμένος αριθμός θεωρείται εντός των πλαισίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ο οπερατέρ του βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις αστυνομικών-Κατάσχεσαν το περιπολικό για.. DNA
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Η διπλή καταδίκη από το ΕΔΑΔ, τα «καλά θύματα» και οι γυναίκες που «αξίζουν» κατά τις σεξιστικές Αρχές
Το άκομψο timing των ΗΕ, η προσπάθεια του Προέδρου στο Κυπριακό και τα αρνητικά δεδομένα
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι