Στο κελί μέχρι τη δίκη ο 44χρονος που παρέσυρε στον θάνατο την 60χρονη Ανδρούλα

Υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου, στις 3 Φεβρουαρίου, θα παραμείνει ο 44χρονος οδηγός, ο οποίος συνελήφθη για το θανατηφόρο τροχαίο της 19ης Δεκεμβρίου στην Πάφο, με θύμα την Ανδρούλα Παπαχριστοφόρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, παρόλο που η απόφαση, κατά ποσό θα παρέμενε υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία έναρξης τη δίκης, ήταν ορισμένη για τις 30 Δεκεμβρίου, ο 44χρονος παρουσιάστηκε σήμερα στο Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Σε δηλώσεις του ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου ανέφερε πως σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στην Πάφο στις 3 Φεβρουαρίου 2022 παραπέμφθηκε ο 44χρονος, ο οποίος τελούσε υπό εξαήμερη κράτηση σε σχέση με υπόθεση πρόκλησης δυστυχήματος με θύμα 60χρονη.

Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως ο φάκελος της υπόθεσης μεταφέρθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα μελετήθηκε και κρίθηκε ότι υπάρχει ικανοποιητική μαρτυρία για ποινική δίωξη του 44χρονου. «Κατόπιν τούτου ο 44χρονος παρουσιάστηκε χτες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου που θα συνεδριάσει στις 3 Φεβρουαρίου του 2022. Το Δικαστήριο ωστόσο επιφύλαξε να ανακοινώσει στις 30 τρέχοντος την απόφαση του και την κράτηση ή μη του 44χρονου μέχρι την ημερομηνία της παραπομπής του στο Κακουργιοδικείου».

Ωστόσο, συνέχισε, παρόλο που η απόφαση κατά πόσο θα παρέμενε υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης, ήταν ορισμένη για τις 30.12.21  το Δικαστήριο ζήτησε όπως παρουσιαστεί σήμερα  και αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης στο Κακουργιοδικείου στις 3.2.22.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με μαρτυρία αρχικά η άτυχη Ανδρούλα, φέρεται να είχε κτυπηθεί και από δεύτερο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μείνει η καθήμενη επί του δρόμου, αλλά χωρίς να μπορεί να απομακρυνθεί από το δρόμο. Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε την σκηνή. Στη συνέχεια, διήλθε του δρόμου ο 44χρονος οδηγός, ο οποίος την παρέσυρε με το όχημά του. Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως ο οδηγός του πρώτου οχήματος ακόμη αναζητείται από την Αστυνομία.  

Στο σημείου που σημειώθηκε το θανατηφόρο, εντοπίστηκε εσωτερικό κάλυμμα του φτερού του αριστερού τροχού οχήματος ιδίου τύπου με το όχημα που ενεπλάκη στην θανατηφόρα οδική σύγκρουση. Επίσης, από το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του υπόπτου απουσίαζε το κάλυμμα καθώς και ο μπροστινός προφυλακτήρας.

Ένα από τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν, επίσης, στη σκηνή ήταν και ένα καθρεφτάκι που φαίνεται να ανήκει σε αυτοκίνητο άλλη μάρκας, και ενδεχομένως να είναι το πρώτο ενεχόμενο όχημα το οποίο αναζητεί η Αστυνομία.

Συνεπώς, με αυτά τα δεδομένα και από τις έρευνες της Αστυνομίας, οι Αρχές εκτιμούν πως ο 44χρονος είναι ο δεύτερος οδηγός.

Παράλληλα, ο 44χρονος αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου λόγου επικίνδυνης και απερίσκεπτης πράξης και της εγκατάλειψης σκηνής δυστυχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα απάτη μέσω διαδικτύου-Τον έπεισαν για επένδυση και του απέσπασαν πέραν των 135χιλιάδων ευρώ
Δεκαοκτώ χρόνια με πολλαπλή σκλήρυνση-«Ξύπνησα ένα πρωινό και δεν έβλεπα, νόμιζαν θα μείνω ανάπηρη»
Το deja vu του 2019, ο καλπασμός του ΕΛΑΜ και η παρακμή των παραδοσιακών κομμάτων
Στις κάλπες οι δάσκαλοι, εκλέγουν τη νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ-Οι προκλήσεις και τα ανοιχτά θέματα
Οι τρεις μάχες των Ευρωεκλογών, η θολή εικόνα και η μη τυπική εκλογική συμπεριφορά
Προετοίμασαν το έδαφος για εμπλοκή ΠτΔ στη διαμάχη Ελεγκτή και Εισαγγελέα-Αναδεικνύεται ξανά το διπλό καπέλο
Στοιβαχτήκαν τα αιτήματα στο Υφ. Προνοίας-Καθυστέρηση ετών καταγγέλλει η Επίτροπος Διοικήσεως
Τραγωδία στο Άμστερνταμ-Κινητήρας αεροσκάφους «ρούφηξε» άνθρωπο
Τοποθετούνται κάμερες σε δέκα σχολεία υψηλού κινδύνου-Πανηγύρισαν με φωτιές το τέλος της χρονιάς
Πήρε «φωτιά» η Πάφος-Αλληλοκατηγορίες για εξαγορά ψήφων με δωροκουπόνια και δολοφονία χαρακτήρων