Διαμαρτυρήθηκαν για την οικονομία στα κατεχόμενα-«Να μην μεταναστεύσουν τα παιδιά μας»

Εννέα συντεχνίες, μέλη της Συνδικαλιστικής Πλατφόρμας, πραγματοποίησαν πορεία προς τη «βουλή» σήμερα Τρίτη, διαμαρτυρόμενες για την ακρίβεια και τις αυξήσεις στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το δημοσίευμα αναφέρεται σε συγκέντρωση χιλιάδων εργαζομένων έξω από την «βουλή» και προβάλλει φωτογραφίες διαμαρτυρομένων που κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «Σταθερή νομισματική μονάδα, «Όχι στη φτώχεια» «Ανθρώπινη ζωή, ανθρώπινος κατώτατος μισθός» και «Είμαστε στον δρόμο για να μην μεταναστεύσουν τα παιδιά μας και να υπερασπιστούμε το μέλλον μας».

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Έρχουρμαν, ο ηγέτης του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Όζγιγιτ, ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης-Νέες Δυνάμεις, Μεχμέτ Τσακιτζί και άλλοι πολιτικοί συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων καθηγητών (KTOEÖS), Οζάν Ελμαλί, αναφερόμενος στις συχνές αναρτήσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο Twitter με φωτογραφίες από την Κερύνεια και την οροσειρά του Ταύρου στην Τουρκία, προέβη σε έκκληση προς τους «κυβερνώντες», λέγοντας ότι «δεν σας λέω να μην κοιτάτε τα βουνά του Ταύρου, αλλά κοιτάξτε και αυτό τον λαό».

Ο Ελμαλί σημείωσε ότι ο κατώτατος μισθός φορολογείται και πρόσθεσε ότι αντιτίθενται σε αυτό και δεν θα το επιτρέψουν, ενώ απεύθυνε έκκληση όπως γίνουν οι απαραίτητες φορολογικές ρυθμίσεις για τους πολύ πλούσιους.

Ο παράνομος Μπαϊράκ, μεταδίδει ότι τη διαμαρτυρία, εκτός από την KTOEÖS, διοργάνωσαν η συντεχνία των δασκάλων (KTÖS), η Ομοσπονδία Επαναστατικών Εργατικών Συντεχνιών (DEV-İŞ), η συντεχνία των εργαζομένων στα «τελωνεία» (GÜÇ-SEN), η συντεχνία των εργαζομένων στο «τμήμα φορολογίας» (VERGİ-SEN), η συντεχνία των «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS), η συντεχνία των εργαζομένων στα συνεργατικά ιδρύματα (KOOP-SEN), η συντεχνία των «κρατικών» υπαλλήλων (ÇAĞ-SEN) και η συντεχνία των εργαζομένων στους «δήμους» (BES).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν ένα εκατομμύριο ευρώ
Διακανονισμό για «Αφροδίτη» και «Αμάλθεια» συζήτησαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-Νετανιάχου
Επανέρχεται η κανονικότητα στις πτήσεις από την Κύπρο προς το Ισραήλ
Εξήρε τις στενές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ στη συνάντηση με ΠτΔ ο Νετανιάχου-Πώς σχολίασε την επίθεση στο αεροδρόμιο
Μένος δείχνουν τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού, φέρει μαχαιριές και στα γεννητικά όργανα-Εξετάσεις για το κίνητρο
Συνελήφθησαν οι δύο για τη δολοφονία του Αργυρού-Έκαναν προηγουμένως χρήση με το θύμα, μίλησε σε τρίτους ο 52χρονος
Καταγγελία εγκλωβισμένου κατά ΤΟΜ-Δεν του επέτρεψαν να περάσει από το οδόφραγμα λόγω ελαστικών
Υπερασπιστές του Αϊκούτ διαδήλωναν την ώρα της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Χέρτζογκ (pics)
Ακυρώθηκαν πτήσεις Κύπρου-Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ
Την Τετάρτη συγκαλείται το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα-Πλούσια η ονοματολογία, φειδωλοί οι καρδινάλιοι