Αποκάλυψη στον θάνατο της Δήμητρας Ζήρδα-Βγήκε από το αρχείο η υπόθεση

Τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της υπόθεσης της Δήμητρας Ζήρδα, η οποία βρέθηκε νεκρή σε παραπόταμο του ποταμού Αγγίτη, στη θέση Γαλάζια νερά στο χωριό Συμβολή Σερρών το 2019, 15 ημέρες μετά την εξαφάνισή της, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο ιδιωτικός ερευνητής και παρουσιαστής της διαδικτυακής εκπομπής «Ίχνη στο σκοτάδι», Χάρης Βεραμόν κατάφερε με ακράδαντα στοιχεία να βγάλει την υπόθεση από το αρχείο τα φετινά Χριστούγεννα, μετά από δύο χρόνια και δύο μήνες που είχε αρχειοθετηθεί από τις τοπικές αρχές τον Οκτώβριο του 2019. 

Όπως εξηγεί ο κ. Βεραμόν, ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και η υπόθεση πλέον είναι ξανά υπό διερεύνηση, με αυτή τη φορά να φαίνεται αισιόδοξος για την αποτελεσματική έκβαση της διαδικασίας και την ποινική δίωξη των υπαιτίων.

«Καθοριστική σημασία στην υπόθεση αποτέλεσε η έκθεση που κατέθεσα στην Εισαγγελία. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα η υπόθεση βγήκε από το αρχείο. Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες αναφορικά με την έκθεση μου». 

Η Δήμητρα Ζήρδα πριν βρεθεί νεκρή σε ηλικία 57 ετών, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Ο κ. Βεραμόν αναφέρει πως όταν εντοπίστηκε το πτώμα της «οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι η γυναίκα είχε τάσεις φυγής και αυτοκτονικές τάσεις. Έπειτα, ο Ιατροδικαστής κατέληξε στο πόρισμα ότι η Δήμητρα Ζήρδα πνίγηκε, ενώ η υπόθεση μετέπειτα αρχειοθετήθηκε». 

-«Τι δυσκολίες αντιμετώπισες κατά την έρευνά σου;» 

-«Αμέτρητες. Κυρίως το γεγονός ότι οι συγγενείς πήραν αποστάσεις, χωρίς να συνεργαστούν μαζί μου, πράγμα που δημιούργησε ανασταλτικούς παράγοντες στη νομική διαδικασία. Επίσης, η έρευνα είναι πάντα απαιτητική και χρειάζονται πόροι προκειμένου να καλυφθούν έξοδα. Όλα αυτά τα ανέλαβα προσωπικά». 

Το πιο δυνατό χαρτί της υπόθεσης που έχει ο κ. Βεραμόν, όπως αναφέρει είναι η έκθεσή του και μία σειρά από γνωματεύσεις ειδικών. Άλλωστε, τονίζει ότι η συνεργασία του με εμπειρογνώμονες κατάφεραν να ρίξουν φως στα ίχνη των δραστών, τα οποία διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές. 

Ερωτηθείς για το ποιος είναι ο στόχος για αυτή την υπόθεση, ο κ. Βεραμόν απαντά «να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να βρεθούν οι ένοχοι.» 

-«Ποια είναι τα επόμενά σου βήματα;», τον ρωτάω πριν ολοκληρώσουμε τη συζήτηση. 

-«Να κάνω βήματα χωρίς κανείς να γνωρίζει ποια είναι», απαντά. 

Παρακολουθήστε το δεύτερο αποκαλυπτικό μέρος της υπόθεσης από την ερευνητική εκπομπή «Ίχνη στο σκοτάδι» στο youtube:

Δείτε εδώ το πρώτο μέρος της εκπομπής:

Δειτε Επισης

Η χρήση των social media και «Ο ψηφιακός εθισμός των νέων»-Ειδικοί εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή η ΔΗΠΑ-Χτίζει προφίλ και συναινέσεις
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Έκτακτη συνεδρίαση ΣΑ για τον πόλεμο μετά από επιστολή του Ιράν-«Δεν μπορεί να παραμείνει παθητικός θεατής»
Οι ΗΠΑ ενδεχομένως ζητήσουν τη χρήση Bρετανικής Bάσης στην Κύπρο
Τι είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι Sejjil που εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ-Μπορούν να διασχίσουν 10.000 χιλιόμετρα σε λίγα λεπτά
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να υπάρξει ακόμη και τώρα συμφωνία με Ιράν-«Δεν έχω λάβει απόφαση αν θα εμπλακώ»
CNN: Ένα αμερικανικό χτύπημα στο Ιράν θα μπορούσε να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στη Μέση Ανατολή
Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τον Τραμπ για την υποστήριξη-Σίγουροι ισραηλινοί αξιωματούχοι για εμπλοκή των ΗΠΑ