Σούπα φινόκιο με καρύδια και ροκφόρ
07:09 - 27 Δεκεμβρίου 2021
Κομψή, γιορτινή και νόστιμη!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το λάδωμα
- 250 γρ. βολβοί φινόκιο (ρίζα μάραθου), κομμένα στα 4 (2 μεγάλους βολβούς)
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 100 γρ. καρύδια
- 2 μέτρια πράσα, το λευκό μέρος μόνο, σε ροδέλες
- 300 γρ. πατάτες, σε κομμάτια 2 εκ.
- 25 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
- 900 γρ. νερό
- 25 γρ. σέρυ
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τυρί ροκφόρ, σε κομμάτια 1 εκ. λίγο ξύσμα λεμόνι
- 5-6 κλωνάρια σχοινόπρασο,ψιλοκομμένα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταψί φούρνου
- σουπιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Λαδώστε ένα ταψί φούρνου και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε 250 γρ. φινόκιο στο ταψί που έχετε ετοιμάσει, αλείψτε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ραντίστε με 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και βάλτε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. καρύδια και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Προσθέστε στο ταψί με το φινόκιο και βάλτε στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο 2 πράσα, 300 γρ. πατάτες, 25 γρ. βούτυρο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 5
Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, 900 γρ. νερό και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 6
Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5-10, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές