Σούπα φινόκιο με καρύδια και ροκφόρ

Κομψή, γιορτινή και νόστιμη!  

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το λάδωμα
  • 250 γρ. βολβοί φινόκιο (ρίζα μάραθου), κομμένα στα 4 (2 μεγάλους βολβούς)
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 100 γρ. καρύδια
  • 2 μέτρια πράσα, το λευκό μέρος μόνο, σε ροδέλες
  • 300 γρ. πατάτες, σε κομμάτια 2 εκ.
  • 25 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
  • 900 γρ. νερό
  • 25 γρ. σέρυ
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τυρί ροκφόρ, σε κομμάτια 1 εκ. λίγο ξύσμα λεμόνι
  • 5-6 κλωνάρια σχοινόπρασο,ψιλοκομμένα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Λαδώστε ένα ταψί φούρνου και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Τοποθετήστε 250 γρ. φινόκιο στο ταψί που έχετε ετοιμάσει, αλείψτε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ραντίστε με 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και βάλτε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. καρύδια και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Προσθέστε στο ταψί με το φινόκιο και βάλτε στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 2 πράσα, 300 γρ. πατάτες, 25 γρ. βούτυρο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, 900 γρ. νερό και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5-10, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι