Βαρόμετρο οι επόμενες μέρες-«Θα μπορούσε να περιοριστούν οι αριθμοί σε κάποιους χώρους»

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, γέρνουν την πλάστιγγα ως προς τη λήψη νέων μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. να καλούνται για να δώσουν εισηγήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σενάριο για μείωση συναθροίσεων την Πρωτοχρονιά-«Δεν αποκλείουμε το lockdown»

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε πως είναι «ανησυχητικό το ποσοστό θετικότητας και το γεγονός ότι χθες ήταν Κυριακή και είχαμε πάνω από 900 κρούσματα. Αναμένω με ανησυχία τα σημερινά αποτελέσματα, που ίσως να περάσουν και τα 1000».

Σ’ ότι αφορά στο ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ανέφερε πως πριν ληφθούν αποφάσεις πρέπει «να έχουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων δύο με τριών ημερών».

Ανέφερε δε πως ίσως πρέπει να ακολουθηθεί το παράδειγμα άλλων χωρών για μείωση του αριθμού των παρευρισκόμενων σε κάποιους χώρους. «Αυτό είναι καλύτερο παρά να κλείσουν οι χώροι εξ' ολοκλήρου. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και εδώ στην Κύπρο, δηλαδή για μια περίοδο 4 εβδομάδων για παράδειγμα, θα μπορούσε να περιοριστούν οι αριθμοί, σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε την πιθανότητα μετάδοσης, σε χαμηλά επίπεδα».

Κληθείς να απαντήσει εάν αυτό πρέπει να γίνει ενόψει Πρωτοχρονιάς, επανέλαβε ότι θα διαφανεί από την κατάσταση τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες. «Εάν δεν επιδεινωθεί η κατάσταση, θα μπορούσε να συνεχίσουμε ως έχουμε, αλλά πάντοτε με την εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων και μέτρων αυτοπροστασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για λήψη επιπρόσθετων μέτρων-Οι καθοριστικοί παράγοντες 

Δειτε Επισης

Ο αποχαιρετισμός του Καρούσου στον Θ. Πυρίλλη-«Famagusta Brothers, οι υπόλοιποι δήμαρχοι μας φώναζαν Χιώτες»
Ικανοποίηση ΕΟΑ για πολύ μεγάλες ποσότητες νερού σε γεώτρηση στην Αγ. Μαρίνα Χρυσοχούς
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»
ΓΝ Λευκωσίας και Μακάρειο επίσημα διαπιστευμένα από τον Οργανισμό Accreditation Canada-«Επιτυχία εθνικής σημασίας»
Θλίψη στο Παραλίμνι-Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης
Τελική ευθεία για αποζημιώσεις κουρεμένων με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων
Με «ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ» ο Sais.
Εκτίμηση ότι η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν μπορεί να διαρκέσει για ένα μήνα-Πώς μπορεί να επηρεαστεί η Κύπρος
Συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί κουνουπιών στη Λάρνακα
Αίτημα από Σλοβακία και Πορτογαλία για το σχέδιο Εστία-Επέστρεψαν στην Κύπρο δύο ασθενείς από το Ισραήλ