Γιορτινά και… καλοφάγωτα!
ΥΛΙΚΑ
- 180 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
 - 125 γρ. μαύρη ζάχαρη
 - 300 γρ. treacle ή golden syrup
 - 500 γρ. αλεύρι φαρίνα, και λίγο ακόμα για αλεύρωμα
 - 1/4 κουταλάκι αλάτι
 - 1 κουταλάκι τζίντζερ (πιπερόριζα), σε σκόνη
 - 1/2 κουταλάκι σόδα
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταψί φούρνου
 - αντικολλητικό χαρτί
 - πλάστης
 - κουπ-πατ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνου στους 170°C. Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 180 γρ. βούτυρο, 125 γρ. μαύρη ζάχαρη, 300 γρ. treacle ή golden syrup και βράστε 4 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 3
Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι, 1/4 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι τζίντζερ, 1/2 κουταλάκι σόδα και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρομένη επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια πλάστη και κόψτε σε ότι σχήματα θέλετε με κουπ-πατ. Μεταφέρετε τα μπισκότα στα ταψιά φούρνου που έχετε ετοιμάσει.
Βήμα 5
Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο 170°C για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων). Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν να σερβίρετε
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές











