Βίντεο σοκ στην Τουρκία-Απίστευτο ξύλο καθηγητή σε μαθητή γυμνασίου

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Τουρκία με τον καθηγητή μαθηματικών σε γυμνάσιο του διαμερίσματος Ορτάκιοϊ του νομού Ακσαράι, που επιτέθηκε με αγριότητα, χαστουκίζοντας και γρονθοκοπώντας, σε μαθητή της πέμπτης τάξης, τον οποίο άρπαξε στη συνέχεια από τον λαιμό και άρχισε να τον σφίγγει.

Ευτυχώς, επενέβη εκείνη τη στιγμή καθηγήτρια και το παιδί γλίτωσε από τα χειρότερα. Ο καθηγητής παύθηκε από τα καθήκοντά του ενώ διενεργείται δικαστική και διοικητική έρευνα σε βάρος του.

Η αποτρόπαια επίθεση αποτυπώνεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας.

Ο καθηγητής Αλί Ριζά βγάζει τον μαθητή ΤΚ στον διάδρομο και αρχίζει να τον χαστουκίζει και να τον γρονθοκοπά άγρια. Στη συνέχεια τον βουτά από τον λαιμό και αρχίζει να τον σφίγγει.

Εκείνη τη στιγμή ακούει τις φωνές η καθηγήτρια σχεδιασμού και τεχνολογίας Γκιουλτζάν Ουνλού που δίδασκε σε διπλανή αίθουσα, βγαίνει στον διάδρομο και σώνει το παιδί από τον αδίστακτο δάσκαλό του.

Το απίστευτο περιστατικό, όπως σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, συνέβη στις 14 Δεκεμβρίου αλλά μόλις χθες Τετάρτη είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο νοσοκομείο

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό, ο TK ενημέρωσε για την επίθεση τον πατέρα του, Duran K., ο οποίος μετέφερε το παιδί του στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Στη συνέχεια πήγε στην εισαγγελία και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του καθηγητή.

Όπως είπε ο πατέρας, ο καθηγητής χτύπησε τον γιο του επειδή άλλος μαθητής του είπε ότι τον έβρισε και τον καταράστηκε.

Οι γιατροί έδωσαν δεκαήμερη αναρρωτική άδεια στο παιδί εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχθηκε.

«Τι δάσκαλος είναι αυτός. Ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου ενός παιδιού αυτής της ηλικίας μας έχει πληγώσει βαθιά ως οικογένεια», είπε ο πατέρας.

Παύθηκε από τα καθήκοντά του

Η Επαρχιακή Διεύθυνση Εθνικής Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ότι ο καθηγητής παύθηκε από τα καθήκοντά του:

«Με εντολή από το Γραφείο του Κυβερνήτη μας, σχετικά με το περιστατικό στο οποίο ο Ali Rıza Y., καθηγητής που εργάζεται στο γυμνάσιο Şehit Salih Aksu, στην περιοχή Ortaköy, χτύπησε τον μαθητή μας, ο καθηγητής παύθηκε από τα καθήκοντά του ενώ η δικαστική και διοικητική έρευνα συνεχίζεται».

Ποινική έρευνα

Η Γενική Εισαγγελία του Ακσαράι ανακοίνωσε ότι ο δάσκαλος Ali Rıza Y. τέθηκε υπό κράτηση για μια ημέρα μετά την επίθεση στον μαθητή του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο προσήχθη, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ποινικής έρευνας σε βάρος του.

«Στις 14/12/2021, η Γενική Εισαγγελία του Ortaköy ξεκίνησε έρευνα αμέσως, ο ύποπτος δάσκαλος κρατήθηκε για μια μέρα, εφαρμόστηκαν μέτρα περιορισμού στον ύποπτο και ελήφθη απόφαση δικαστικής έρευνας από το Ποινικό Δικαστήριο του Ortaköy. Η ανακριτική διαδικασία διενεργείται σχολαστικά από το Γραφείο μας του Προϊσταμένου Πλημμελειοδικών» αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες ρεύματος στις πληγείσες κοινότητες-Ξεκίνησαν οι επισκευές σε Δωρό και Άγιο Γεώργιο
Δεν μετριούνται έτσι οι ζωές, δεν επιδεικνύεται με αυτό το τρόπο ο σεβασμός...
Απαντά σε ΔΗΣΥ η Κυβέρνηση-«Ευελπιστεί ότι θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά μια τέτοια φυσική καταστροφή»
Υπεραμύνεται των χειρισμών και η Παναγιώτου-«Ο μόνος τρόπος να προλαβαίναμε την πυρκαγιά ήταν να μην ξεσπάσει»
Απορρίπτει τις επικρίσεις ο Χαρτσιώτης: «Πέραν από το ατυχές περιστατικό των δύο συνανθρώπων μας, δεν είχαμε καμία απολύτως απώλεια ζωής»
Επ. Περιβάλλοντος: Θα προχωρήσουν με καύση νεκρών ζώων που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια ή ήταν στην περιοχή των πυρκαγιών
Δύο εκκλησάκια υπέστησαν ζημιές-Πρόθεση Μητροπολίτη Λεμεσού για παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους (pics)
Ερωτήματα ως προς το χρονικό ανταπόκρισης-Πήρε διαστάσεις, έγιναν εκκενώσεις και μετά ζητήθηκε βοήθεια από το εξωτερικό
Άνοιξε ο χορός των πολιτικών αντιδράσεων-«Να αναληφθούν οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
Αρχίζει η καταγραφή ζημιών σε καλλιέργειες 28 κοινοτήτων-Συγκάλεσε σύσκεψη η Παναγιώτου