Εισφορά 6.500 ευρώ για αγορά καρδιοτοκογράφου στο Μακάρειο από τη Βουλή

Στην ενίσχυση του Μακάρειου Νοσοκομείου, μέσω οικονομικής εισφορά αξίας 6.500 ευρώ, προχώρησε η Βουλή των Αντιπροσώπων, για την αγορά ενός καρδιοτοκογράφου υψηλής τεχνολογίας, με στόχο την κάλυψη μέρους των αναγκών του Νοσοκομείου σε ιατρικό εξοπλισμό.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, η οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη το Μακάρειο Νοσοκομείο, με την ευκαιρία των εορτών, διαβεβαίωσε τόσο τη Διοίκηση, όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκεται πάντα σε διαρκή ετοιμότητα, ώστε να συζητήσει, να εξετάσει και  να νομοθετήσει επί ζητημάτων, που αφορούν στην αποτελεσματική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Την Πρόεδρο της Βουλής υποδέχτηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Διεύθυνση και μέλη του προσωπικού, ενώ κατά την άφιξή της χορωδία παιδιών τραγούδησαν τα κάλαντα.

Σε δηλώσεις της, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι «ειδικά αυτές τις μέρες οι σκέψεις μας είναι με τα παιδιά και τις μητέρες που περνούν δοκιμασίες», σημειώνοντας ότι «το ελάχιστον που μπορούμε να κάνουμε είναι να δηλώνουμε το 'παρών' μας και να αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνούν».

«Να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο. Να ευχαριστήσω το προσωπικό και της Διοίκηση του Μακάριου Νοσοκομείου, οι οποίοι πάντα με αυταπάρνηση επιτελούν στο έπακρο το έργο τους», είπε.

Ανέφερε πως η Βουλή των Αντιπρόσωπων θα στηρίζει πάντοτε τη λειτουργία του Μακάρειου και το έργο του, διαβεβαιώνοντας ότι όπως μπορεί θα το ενισχύει.

Εξάλλου, όπως δήλωσε έχει ήδη στείλει και θεσμικά επιστολή με όλα αυτά τα οποία θέλουν να κάνουν,  με πρώτιστο όπως σημείωσε, τη δημιουργία Μονάδας Επειγόντων Περιστατικών στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για τα παιδιά.

Σύμφωνα με την κ. Δημητρίου η Βουλή δεν θα σταματήσει μέχρι να το επιτύχει.

Ο Ιατρικός Διευθυντής και Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Μακαρείου Νοσοκομείου, Χρίστος Μηνάς, είπε με τη σειρά του πως «η επίσκεψη της κ. Δημητρίου αποτελεί έμπρακτη απόδειξη για το ενδιαφέρον, τη συμπαράσταση και την φροντίδα της πολιτείας στον ευαίσθητο αυτό τομέα».

Τόνισε ότι ευθύνη όλων, όχι μόνο των επαγγελματιών υγείας, αλλά και της πολιτείας, είναι η στήριξη και η αναβάθμιση του Μακάρειου Νοσοκομείου, του μοναδικού νοσοκομείο για μητέρες και παιδιά, στην Κύπρο.

Εισφορά Βουλή για αγορά καρδιοτοκογράφου

Σημειώνεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχώρησε στην ενίσχυση του Μακάρειου Νοσοκομείου, μέσω οικονομικής εισφορά αξίας 6.500 ευρώ, για την αγορά ενός καρδιοτοκογράφου υψηλής τεχνολογίας.

Πρόκειται για μηχάνημα, με το οποίοι θα γίνεται παρακολούθηση των κυήσεων και κυήσεων υψηλού κινδύνου.

«Μακάρι να μπορούμε να προσφέρουμε πάντοτε ειδικά για ένα τέτοιο σκοπό. Έχουμε πολλά, όμως, πράγματα ακόμα να κάνουμε, για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο, όχι μόνο τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και τις υποδομές του Νοσοκομείου», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν ένα εκατομμύριο ευρώ
Διακανονισμό για «Αφροδίτη» και «Αμάλθεια» συζήτησαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-Νετανιάχου
Επανέρχεται η κανονικότητα στις πτήσεις από την Κύπρο προς το Ισραήλ
Εξήρε τις στενές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ στη συνάντηση με ΠτΔ ο Νετανιάχου-Πώς σχολίασε την επίθεση στο αεροδρόμιο
Μένος δείχνουν τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού, φέρει μαχαιριές και στα γεννητικά όργανα-Εξετάσεις για το κίνητρο
Συνελήφθησαν οι δύο για τη δολοφονία του Αργυρού-Έκαναν προηγουμένως χρήση με το θύμα, μίλησε σε τρίτους ο 52χρονος
Καταγγελία εγκλωβισμένου κατά ΤΟΜ-Δεν του επέτρεψαν να περάσει από το οδόφραγμα λόγω ελαστικών
Υπερασπιστές του Αϊκούτ διαδήλωναν την ώρα της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Χέρτζογκ (pics)
Ακυρώθηκαν πτήσεις Κύπρου-Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ
Την Τετάρτη συγκαλείται το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα-Πλούσια η ονοματολογία, φειδωλοί οι καρδινάλιοι