Μους σοκολάτας με κάστανα

Βελούδινο και λατρεμένο!

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο), σε κομμάτια
  • 400 γρ. κάστανα, ψημένα
  • 350 γρ. γάλα
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. μπράντυ
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

10 ατομικά μπολάκια γλυκού ή ποτήρια (χωρητικότητας 175 ml)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέστε 400 γρ. κάστανα, 350 γρ. γάλα και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 6.

Βήμα 3

Προσθέστε 140 γρ. ζάχαρη, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας, ½ κουταλάκι αλάτι, 200 γρ. βούτυρο σε κομμάτια και θερμάνετε 7 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Προσθέστε 150 γρ. από την αλεσμένη σοκολάτα, 2 κουταλιές μπράντυ και αναμείξτε 2 λεπτά/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 5

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Προσθέστε 500 γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπήστε στην ταχύτητα 3 χωρίς να έχετε ρυθμίσει χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα.

Βήμα 6

Προσθέστε λίγη-λίγη την χτυπημένη κρέμα στο βαθύ μπολ με τη μους αναδιπλώνοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρετε τη μους σε 10 ατομικά μπολάκια γλυκού ή ποτήρια και βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βήμα 7

Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα 50 γρ. αλεσμένης σοκολάτας και ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι