Μους σοκολάτας με κάστανα
06:28 - 22 Δεκεμβρίου 2021
Βελούδινο και λατρεμένο!
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο), σε κομμάτια
- 400 γρ. κάστανα, ψημένα
- 350 γρ. γάλα
- 140 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 200 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 2 κ.σ. μπράντυ
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
10 ατομικά μπολάκια γλυκού ή ποτήρια (χωρητικότητας 175 ml)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέστε 400 γρ. κάστανα, 350 γρ. γάλα και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 6.
Βήμα 3
Προσθέστε 140 γρ. ζάχαρη, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας, ½ κουταλάκι αλάτι, 200 γρ. βούτυρο σε κομμάτια και θερμάνετε 7 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 4
Προσθέστε 150 γρ. από την αλεσμένη σοκολάτα, 2 κουταλιές μπράντυ και αναμείξτε 2 λεπτά/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Προσθέστε 500 γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπήστε στην ταχύτητα 3 χωρίς να έχετε ρυθμίσει χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα.
Βήμα 6
Προσθέστε λίγη-λίγη την χτυπημένη κρέμα στο βαθύ μπολ με τη μους αναδιπλώνοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρετε τη μους σε 10 ατομικά μπολάκια γλυκού ή ποτήρια και βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Βήμα 7
Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα 50 γρ. αλεσμένης σοκολάτας και ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές