powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Σφίγγει ο κλοιός στην Ελλάδα, ανακοινώνονται νέα μέτρα-Έρχεται η… διπλή μάσκα

Στην εισήγηση για τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν στη χώρα για την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον κατέληξε απόψε η επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, οι εισηγήσεις των ειδικών κινούνται σε δύο επίπεδα: της άμεσης εφαρμογής και εκείνων που θα ισχύσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή έχουν ως εξής:

  • Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κ.λπ.)
  • Χωρίς κόσμο τα ματς στα γήπεδα
  • Οσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας, τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 ή τη διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα μέτρα που θα ισχύσουν σε δεύτερο χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, μετά τις 3 Ιανουαρίου, έχουν ως εξής:

  • Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση
  • Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ. σε κλειστούς χώρους
  • Επέκταση τηλεργασίας
  • Προς το παρόν, δεν θα απαιτείται αποστολή SMS

Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη (23/12), θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα, είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου είτε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Τα μέτρα αυτά κινούνται στη λογική που είχε περιγράψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, όπου είχε προαναγγείλει μέτρα όπως «επέκταση της τηλεργασίας, ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και τη διασκέδαση», αποκλείοντας κατηγορηματικά, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

 

 

;