Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread
06:23 - 21 Δεκεμβρίου 2021
Γιορτινά και… καλοφάγωτα!
ΥΛΙΚΑ
- 180 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 125 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 300 γρ. treacle ή golden syrup
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα, και λίγο ακόμα για αλεύρωμα
- 1 /4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι τζίντζερ (πιπερόριζα), σε σκόνη
- 1 /2 κουταλάκι σόδα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταψί φούρνου
- αντικολλητικό χαρτί
- πλάστης
- κουπ-πατ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνου στους 170°C. Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 180 γρ. βούτυρο, 125 γρ. μαύρη ζάχαρη, 300 γρ. treacle ή golden syrup και βράστε 4 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 3
Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι, 1 /4 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι τζίντζερ, 1 /2 κουταλάκι σόδα και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρομένη επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια πλάστη και κόψτε σε ότι σχήματα θέλετε με κουπ-πατ. Μεταφέρετε τα μπισκότα στα ταψιά φούρνου που έχετε ετοιμάσει.
Βήμα 5
Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο 170°C για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων). Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν να σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές