«Πρόστιμο» σε αστυνομικούς που δεν πήγαν στο καθήκον γιατί εμβολιάστηκαν-Καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας

Το Κλαδικό Συμβούλιο Αστυνομικού Σώματος Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ με ανοικτή επιστολή προς Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας και Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Λάρνακας και προς ενημέρωση της Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας λέει ότι έγινε πιιθανώς «κατάχρηση εξουσίας» από αξιωματικούς στην Αστυνομία σε βάρος αριθμού μελών της ΑΔΕ Λάρνακας που δεν παρουσιάστηκαν σε υπερωριακό καθήκον στις 18.12.2021. Λέει ότι τα μέλη υποβλήθηκαν σε προγραμματισμένο εμβολιασμό κατά του COVID 19, με αποτέλεσμα να τους παραχωρηθεί μονοήμερη άδεια απουσίας σύμφωνα με τα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.  

Όπως αναφέρει το κλαδικό της Συντεχνίας, την επομένη 19.12.2021, ημέρα Κυριακή, αυτά τα μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας παρουσιάστηκαν στους Σταθμούς και/ή Τμήματά τους για κανονικό καθήκον ή υπερωριακό, πλην όμως με οδηγίες, γιατί δεν παρουσιάστηκαν δικαιολογημένα την προηγούμενη μέρα, «τιμωρήθηκαν» με λήξη του κανονικού τους καθήκοντος ή υπερωριακού με αποτέλεσμα να απωλέσουν εκάστος περί τα 150 ευρώ περίπου από το μισθό τους.

Προσθέτει ότι «η απόφαση για τιμωρητική λήξη του καθήκοντος των ρηθέντων μελών, υπό τις περιστάσεις φαίνεται να λήφθηκε κατά παράβαση της Αρχής της Διάκρισης Εξουσιών ως αυτή κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού ενέχει τον χαρακτήρα ποινής». Κατ’ αναλογία, προστίθεται «η απόφασή συνιστά και παρέμβαση στο κατοχυρωμένο δικαίωμα του μισθού ενώ είναι γνωστή στο ποινικό δίκαιο και ως κατάχρηση εξουσίας».

Τέλος αναφέρει ότι θα ενημερωθεί και ο Υπουργός Υγείας για την «εκδικητική συμπεριφορά» απέναντι στα μέλη που ήθελαν να ακολουθήσουν εμβολιαστικό πρόγραμμα και ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο, εφόσον τα επηρεαζόμενα μέλη το επιθυμούν να τους παρασχεθούν δωρεάν νομικές υπηρεσίες για να προβούν σε επίσημο παράπονο σε κάθε αρμόδιο φορέα σχετικά με το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταζητείται 49χρονος για αδικήματα εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις (pic)
H απολογία που καίει την πρώην σύζυγο του καθηγητή-«Εκείνη τον έβαλε να τον σκοτώσει, για να μην πάρει τα παιδιά»
Εντεκάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
Συνελήφθησαν οκτώ πρόσωπα στη Λάρνακα που διέμεναν παράνομα στη Κύπρο
Επιτέθηκαν σε 24χρονο σε στάση λεωφορείου στη Λάρνακα και του έκλεψαν το σακίδιο του και 50 ευρώ
Ξεγέλασαν 53χρονο για δήθεν πρόστιμο και του απέσπασαν 18,5 χιλιάδες ευρώ
Ισχυρισμοί Τατάρ για μη ανακοίνωση διάνοιξης σημείων διέλευσης-«Το ζήτημα θα είχε επιλυθεί εάν δεν επέμεινε ο Χριστοδουλίδης»
Μέχρι τέλος Ιουλίου πρόθεση συμμετοχής της Κύπρου στο SAFE-Στην Κύπρο εκπρόσωποι της Αμυντικής Βιομηχανίας
Έτοιμος για συμφωνία o Χριστοδουλίδης για τα σημεία διέλευσης-Παρουσίασαν χάρτες τα Ηνωμένα Έθνη