Απάντησε στα σενάρια για απομάκρυνση Χριστοδουλίδη ο ΠτΔ-«Θα είμαι Πρόεδρος μέχρι το 2023»

Απαντήσεις έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με τα σενάρια που τον θέλουν να προσανατολίζεται σε απομάκρυνση του Νίκου Χριστοδουλίδη, σε περίπτωση που ο υπουργός Εξωτερικών δεν επιδείξει ενδιαφέρον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου που είναι η προθεσμία, για υποβολή υποψηφιότητας μέσω των διαδικασιών που αποφάσισε το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, τότε θα απομακρυνθεί.   

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστειλε το μήνυμα, πως «δεν ασχολούμαι με όσους ασχολούνται με τις Προεδρικές». Αυτό που γνωρίζω, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ότι θα είμαι πρόεδρος μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2023. Δεν ασχολούμαι με όσα γράφονται. Οι αποφάσεις μου λαμβάνονται την ώρα και όποτε πρέπει». 

Σε σχέση με το ζήτημα που δημιουργήθηκε στη Βουλή, με την τροπολογία που ψηφίσθηκε για την απομάκρυνση των τεσσάρων συνεργάτιδών του με την ολοκλήρωση της θητείας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε πως είναι κάτι που θα μελετήσουμε. «Έχω την εντύπωση ότι ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου έχει ήδη ενημερώσει και αναμένουμε την νομοθεσία ως έχει διαμορφωθεί για να μελετήσουμε τα όποια ενδεχόμενα».

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο Νίκος Αναστασιάδης παραδέχθηκε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις μέχρι το τέλος του χρόνου, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα, «ο Γενικός Γραμματέας και όσοι εμπλέκονται και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση, οι απαράδεκτες αξιώσεις και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που σίγουρα δεν συμβαδίζουν με κανένα ψήφισμα είτε άρθρο της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών».

Δειτε Επισης

Σε ειδικούς εκλογικούς θαλάμους θα ψηφίσουν τα άτομα σε τροχοκάθισμα στις διπλές εκλογές
Διεθνής αγωνία για τη Ράφα καθώς εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί
Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στην Έγκωμη
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Ράφα, ενώ η πίεση για κατάπαυση του πυρός εντείνεται
Συνελήφθη 21χρονος για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Στην Κύπρο μέχρι τις 14 Μαΐου η Ολγκίν για σειρά επαφών
Με όνομα βαρύ σαν ιστορία-Τα παιδιά των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας που μπήκαν στην πολιτική
Αναζητώντας δικαίωση σε ένα ωκεανό αδικίας...
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο