Στο πλευρό των μαθητών για αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων στη Γ’ Λυκείου και οι καθηγητές

Την στήριξή τους για την εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει η ΠΣΕΜ, για τις εξετάσεις τετραμήνων εξέφρασαν, μετά τους γονείς και οι καθηγητές, που είχαν εκφράσει επίσης την αντίθεσή τους, στην επέκταση του θεσμού στη Γ’ τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τη στήριξή της προς το αίτημα των μαθητών για αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ’ τάξη Λυκείου/Τεχνικών Σχολών, για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

«Σημειώνουμε ότι η ΟΕΛΜΕΚ, από το Μάϊο του 2021 μέχρι σήμερα, έθεσε πολλές φορές προς τον Υπουργό Παιδείας αλλά και προς την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής το ζήτημα της αξιολόγησης των τελειόφοιτων μαθητών, χωρίς δυστυχώς καμιά ανταπόκριση από το ΥΠΠΑΝ, παρά το γεγονός ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην ενός, υιοθετούσαν τις θέσεις και τους προβληματισμούς της Οργάνωσής μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαιτούν την αναστολή εξετάσεων τετραμήνων για τη Γ’ Λυκείου οι οργανωμένοι γονείς

Στην ανακοίνωση οι καθηγητές προσθέτουν πως ζήτησαν επανειλημμένως αναστολή των απολυτήριων εξετάσεων τετραμήνου για τη Γ’ τάξη Λυκείου/Τεχνικών Σχολών, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, ώστε αφενός μεν οι τελειόφοιτοι μαθητές να αποφύγουν την άσκοπη και ψυχοφθόρα διαδικασία των τριών κεντρικών εξετάσεων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, αφετέρου δε για να δοθεί χρόνος για διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την εξεύρεση του καλύτερου τρόπου αξιολόγησής τους, που να ικανοποιεί τόσο το απολυτήριο όσο και την πρόσβαση στα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας.

Εξάλλου, σημειώνουν οι καθηγητές, το γεγονός ότι οι τρεις κεντρικές εξετάσεις, σε διάστημα λίγων μόνο μηνών, αποτελούν μια προβληματική διαδικασία, που δεν εξυπηρετεί ούτε τους τελειόφοιτους ούτε και το εκπαιδευτικό μας σύστημα, αναγνωρίζεται και από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος σε γραπτό του σημείωμα στις 5.11.2021 κάνει λόγο για απλοποίηση του συστήματος και μείωση των εξεταστικών περιόδων για τη Γ’ τάξη Λυκείου/Τεχνικών Σχολών.

«Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Παιδείας θα μπορούσε να υιοθετήσει την κοινή θέση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών για αναστολή των φετινών απολυτήριων εξετάσεων τετραμήνου για τη Γ’ τάξη Λυκείου/Τεχνικών Σχολών, απαλλάσσοντας τους φετινούς τελειόφοιτους μαθητές από την ψυχοφθόρα διαδικασία των τριών εξετάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι φουρτούνες που προκάλεσαν από την ψήφισή τους οι εξετάσεις ανά τετράμηνο

Δειτε Επισης

Στήριξη της Κύπρου σε τρεις καίριες περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ
Τέλος σχεδίου επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων-Άνω των 8.000 οι αιτήσεις
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Λάρνακας
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι δηλώσεις εισοδήματος εταιρείας-αυτοεργοδοτουμένων
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επαναπατρισμό 55 Κυπρίων-Τρεις συνοδοί ασθενών στην Ιορδανία
Παράνομη απόρριψη αποβλήτων σε κρατικό δάσος στο Πελένδρι (pics)
Μεταφορές αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με κασόνια και καταβολή σε μη δικαιούχους-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής
Αδυναμίες στον έλεγχο των δαπανών από το Υφυπουργείο Έρευνας διαπιστώνει η Ελεγκτική
Αυτές είναι οι λύσεις του γραπτού των Νέων Ελληνικών των Παγκυπρίων Εξετάσεων (pics)
Βέτο σε μέλη ΔΣ δημόσιου οργανισμού να διεκδικήσουν θέση Γενικού Διευθυντή θέλει να βάλει η Βουλή