Γεμιστό κεραστικό black & white
06:30 - 19 Δεκεμβρίου 2021
Σοκολατομπουκίτσες με ουάο γέμιση! Εύκολες, πεντανόστιμες μπουκιές, που δεν πρέπει να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι. Συνταγή από τον Chef Μάριο Χατζηιωσήφ
ΥΛΙΚΑ
Γέμιση
140 γρ. φοινίκια, χωρίς κουκούτσια
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, χωρίς κέλυφος
Πάστα αμυγδάλου
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
20 γρ. ανθόνερο
10 γρ. ροδόσταγμα
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
Επικάλυψη σοκολάτας
600 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια ή παστίλιες (τουλάχιστον 50% κακαοβούτυρο)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
πιάτο
αντικολλητικό χαρτί
βαθύ μπολ
κουτάλι
2 πιρούνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γέμιση
Βήμα 1 Καλύψτε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Χαράξτε κατά μήκος τα φοινίκια, γεμίστε με 2 φιστίκια Αιγίνης και αφήστε στην άκρη.
Πάστα αμυγδάλου
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. ζάχαρη και αλέστε 1 λεπτό/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προσθέστε 250 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 3
Προσθέστε 1 κουταλιά χυμό λεμόνι, 20 γρ. ανθόνερο, 10 γρ. ροδόσταγμα, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, 1 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου και ρυθμίστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Βήμα 4
Καλύψτε περιμετρικά τα φοινίκια με πάστα αμυγδάλου και μεταφέρετε στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ, συνεχίστε με την επικάλυψη σοκολάτας.
Επικάλυψη σοκολάτας
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 400 γρ. σοκολάτα και λιώστε 6 λεπτά/45°C/ταχύτητα 1.5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 2
Ξαναλιώστε 6 λεπτά/45°C/ταχύτητα 1.5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 3
Προσθέστε 100 γρ. σοκολάτα και λιώστε 5 λεπτά/37°C/ταχύτητα 2. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 4
Προσθέστε 100 γρ. σοκολάτα και λιώστε 5 λεπτά/37°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα βαθύ μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή δυο πιρουνιών, βουτήξτε ένα-ένα τα φοινίκια στη σοκολάτα και μεταφέρετε στο πιάτο με το αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρετε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές