Αχναγάλ: Mία Κυπριακή οικογενειακή επιχείρηση

Η εταιρεία Αχναγάλ ιδρύθηκε το 1977 από τον Ελευθέριο Ελευθερίου, τελειόφοιτο τυροκόμο με καταγωγή  από την Άχνα που οραματίστηκε την Κυπριακή Τυροκομία μέσα από την Γαστρονομία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό.

Σήμερα, περισσότερα από 40 χρόνια μετά, στο τιμόνι της Αχναγάλ εξακολουθεί να βρίσκεται ο Κος Λευτέρης, τώρα όμως μαζί με τα παιδιά του όλα με σπουδές στον χώρο της Τυροκομίας, Ζωοτροφίας και Διοίκησης. 

Η εταιρεία  Αχναγάλ είναι γνωστή για το καινοτόμο τρόπο σκέψης, την επιχειρηματική της αποφασιστικότητα και τα εξαιρετικά προϊόντα της με κυριότερα: το φρέσκο γάλα, το Χαλούμι και το παραδοσιακό γιαούρτι.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα και πιο καινοτόμα προϊόντα που παράγει σήμερα η Αχναγάλ είναι και το Γαλατούι. Το Γαλατούι είναι ίσως το πιο φρέσκο σοκολατούχο ρόφημα στην Κυπριακή αγορά σήμερα με πλούσια γεύση φτιαγμένο με γάλα που έρχεται από τη φάρμα της Αχναγάλ. Παράγεται με κακάο όπου εισάγεται από το Βέλγιο και αποτελεί εξαιρετική πηγή ενέργειας ,βιταμινών και ασβεστίου για μικρούς και μεγάλους.

Το φρέσκο γάλα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ‘’Γαλατούι’’ είναι μερικών ωρών αφού προέρχεται από την δική τους αγελαδοτροφική μονάδα, με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η αναλλοίωτη φρεσκάδα του και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του.

Η Αχναγάλ ήταν και παραμένει μια Κυπριακή οικογενειακή επιχείρηση με περίπου 100 άτομα προσωπικό και εξαγωγές σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Αχναγάλ: Ατενίζουμε το μέλλον μέσα από την παράδοση και τη γνώση.  https://www.youtube.com/watch?v=pH0ivJM9Bhk

H Αχναγάλ είναι υποψήφια-φιναλίστ στα φετινά INBusiness awards στην κατηγορία Βιομηχανία/Μεταποίηση. Μπορείτε να υποστηρίξετε την Αχναγάλ ψηφίζοντας εδώ: https://www.inbawards.com/voting

  

  

  

Δειτε Επισης

Φοιτητική Εστία UC Hall-Άκης Κλεάνθους: Ξεκίνησαν οι Προκρατήσεις για τη Νέα Ακαδημαϊκή Χρονιά για Διαμονή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Φίλιππος Καμέρης στο Inspire 2025: Όταν το όραμα χτίζεται με τα χέρια και την καρδιά
Φίλιππος Πατσαλής: Ο άνθρωπος που έκανε την επιστήμη αποστολή
Ξεκινούν οι Τελικοί του 1ου Corporate Padel Tournament!
Young Lions 2025 Cyprus-Οι 8 νικητές φιλοξενήθηκαν από τον κ. Χριστοδούλου στο Μονακό
CARDET και Δήμος Λευκωσίας Διοργανώνουν την Εκδήλωση: «Σπάμε τη Σιωπή: Τέχνη και Διάλογος για την Ενδοοικογενειακή Βία»
Δες το αλλιώς! Δημιούργησε ένα διαφορετικό καλοκαίρι!
Όταν ο νόμος περνάει από γενιά σε γενιά… και γίνεται Έμπνευση!
Κτίζοντας αναμνήσεις στον καλοκαιρινό μας παράδεισο μαζί με την ΙΚΕΑ
Ο NESCAFÉ® φέρνει κάτι νέο στην κούπα σου!