Ποινές φυλάκισης σε δύο για υπόθεση ναρκωτικών-Φυλάκιση με αναστολή σε άλλους δύο

Ποινές φυλάκισης εννιάμισι και τεσσάρων ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου σε δύο πρόσωπα ηλικίας 38 και 30 ετών, για υπόθεση κατοχής 6,5 κιλών ναρκωτικών, ενώ την ίδια ώρα σε άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 31 και 26 ετών επιβλήθηκαν ποινές έξι και τριών μηνών αντίστοιχα με τριετή αναστολή.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύλληψη των τριών πρώτων προσώπων σημειώθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2020. Συγκεκριμένα, γύρω στις 15:00 το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας, στην Πάφο, μέλη της ΥΚΑΝ έκαναν σήμα σε οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο. Ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει. Στην προσπάθεια του αυτή το όχημα συγκρούστηκε διαδοχικά με τρία αστυνομικά οχήματα. Αποτέλεσμα ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός ενός μέλους της Αστυνομίας. Για την ανακοπή του πιο πάνω οχήματος χρειάστηκε η ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών, τόσο στον αέρα, όσο και κατά του οχήματος, από μέλη της Αστυνομίας.

Μετά την ανακοπή του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν 30χρονος, κάτοικος Λάρνακας, ενώ σε αυτό επέβαιναν άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 31 και 26 ετών, επίσης κάτοικοι Λάρνακας.  Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος  εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους ενός κιλού περίπου.

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν προέκυψε μαρτυρία εναντίον 37χρονου, κάτοικου Πάφου. Γύρω στις 5:20μ.μ. της ίδιας μέρας, ο 37χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητό του στην Πάφο και ανακόπηκε από μέλη της ΥΚΑΝ. Ο 37χρονος αρχικά παρουσίασε πλαστά έγγραφα της ταυτότητας του, ενώ η πραγματική του ταυτότητα διαπιστώθηκε αργότερα σε έρευνα που έγινε στην οικία του, μετά την εξασφάλιση γραπτής του συγκατάθεσης.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα σε αποθήκη, της οποίας τα κλειδιά είχαν εντοπιστεί προηγουμένως στην κατοχή του 37χρονου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, ποσότητα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους  5,5 κιλών περίπου.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκε επίσης χρηματικό ποσό των 6165 ευρώ, καθώς και διάφορα άλλα τεκμήρια, τα οποία παραλήφθηκαν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προς την ορθή κατεύθυνση θεωρεί τα αποτελέσματα της πολυμερούς ο Πρόεδρος-«Θα κριθούν στην πράξη»
Εξαιρετικά παραγωγική θεωρεί τη συζήτηση ο Γεραπετρίτης-«Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι αναγκαίο στον κόσμο»
Ορίστηκαν τα επόμενα ραντεβού στο Κυπριακό-Είδε πρόοδο ο ΓΓ, αποφασίστηκαν νέα ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής
Κατηγορήθηκε γραπτώς ύποπτη για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής το 2024
Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα δίπλα από δρόμο στο Τσέρι-Στο σημείο Πυροσβεστική και Αστυνομία (pics)
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή