Ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο τάχθηκε Συνδιάσκεψη της ΕΣΕΜ Λεμεσού

Ψηφίσματα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και διαφωνίας με τους νέους κανονισμούς λειτουργίας που ψηφίστηκαν στη Βουλή, το 2017, εγκρίθηκαν κατά τη χθεσινή συνδιάσκεψη της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λεμεσού.

Ανακοίνωση της ΕΣΕΜ Λεμεσού αναφέρει ότι η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Λινόπετρας, στην παρουσία του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, εκπροσώπου των Σχολικών Εφορειών και εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Λεμεσού, ενώ συμμετείχαν επίσης μέλη των Κεντρικών Μαθητικών Συμβουλίων σχεδόν από όλα τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές της πόλης και επαρχίας Λεμεσού.

Εκπρόσωποι της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), χαιρέτησαν την εκδήλωση, τονίζοντας τη σημαντικότητα που έχουν οι δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί το Οργανωμένο Μαθητικό Κίνημα. Επιπλέον, προστίθεται, η ΠΣΕΜ κατέστησε σαφές ότι το Οργανωμένο Μαθητικό Κίνημα θα συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Επαρχιακός Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης καθώς και  εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης αναπτύχθηκε πολύ παραγωγική συζήτηση για τα διάφορα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία, την κοινωνία και την παιδεία και σημειώνεται πως «μέσα από δημιουργικό διάλογο, προσπαθήσαμε να καταλήξουμε σε όλα εκείνα τα συμπεράσματα και τις προτάσεις που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τόσο εμείς σαν μαθητές όσο και το εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Στη Συνδιάσκεψη κατατέθηκαν από τη Γραμματεία της ΕΣΕΜ, ψήφισμα για την Παιδεία και τη διαφωνία με τους νέους κανονισμούς λειτουργίας που ψηφίστηκαν στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2017 και ψήφισμα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Τα πιο πάνω ψηφίσματα εγκρίθηκαν και κάνουν κάλεσμα στη Γραμματεία της ΠΣΕΜ, να πάρει δυναμικά μέτρα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, αν το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην εφαρμογή τους.

«Ως μαθητές δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι τα σχολεία μας θα μετατραπούν σε εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα ασχολούμαστε μόνο με τις εξετάσεις και θα ερχόμαστε σε ανταγωνισμό με τους συμμαθητές μας για το βαθμό», προσθέτει η ανακοίνωση.

Αναφέρει δε ότι τα προβλήματα, οι προβληματισμοί αλλά και οι εισηγήσεις που ακούστηκαν στη συνδιάσκεψη θα κωδικοποιηθούν και θα προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς μέσα από υπομνήματα και συναντήσεις.

«Επίσης το γεγονός ότι εμείς, οι μαθητές, μπορούμε μέσα από τις δημοκρατικές μας διαδικασίες να διεκδικούμε ώριμα, υπεύθυνα και οργανωμένα παρέμβαση στα ζητήματα που μας αφορούν, στέλνει μηνύματα σε όλους αυτούς που μας θέλουν άβουλους και απαθείς μπροστά στις καθημερινές εξελίξεις», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΕΣΕΜ Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέσο ποσοστό κέρδους 165% για 15 προϊόντα στο «eΚοφίνι»
Έως το 2029 σε ισχύ Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων σε ξενοδοχεία
Έκοψε την κουβέντα για το ωράριο των καταστημάτων ο Παναγιώτου-Δεν κλείνουν την Κυριακή
Δίνει το στίγμα του ο νέος Ελεγκτής-«Η ανεξαρτησία είναι ένα θεμελιώδες θέμα για την Υπηρεσία»
Κατέρρευσε η οροφή πολυκαταστήματος στην Πάφο-Τραυματίστηκαν τρία πρόσωπα
Σοβαρές καταγγελίες από ασθενείς-Περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας και κακομεταχείρισης ηλικιωμένων
Μνημόνιο μεταξύ Κύπρου και εταιρείας Khazna, για αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών
Οδηγείται στο Υπουργικό η πρόταση για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Δεν τα βρίσκουν για το 12%
Χωρίς ρεύμα για ενάμιση ώρα το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας την Πέμπτη
Η Ε.Ε ενέκρινε νόμο που προβλέπει την αναγνώριση ως μισθωτών ανθρώπων που εργάζονται οδηγοί ή διανομείς