Χ. Παντελίδης: Ο τόπος άγει την πιο παρακμιακή περίοδο από την ίδρυση της Δημοκρατίας

Είναι διάχυτη σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία η αίσθηση ότι ο τόπος μας άγει την πιο παρακμιακή περίοδο από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022.

«Είτε θα αναγνωρίσουμε όλες και όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα είτε η κατάσταση δεν θα αντιστραφεί ποτέ», είπε.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ καταλόγισε διαπλοκή και διαφθορά στην κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη λέγοντας πως πέραν των σκανδάλων πέρσι, όπως το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων και τα ταξίδια του Προέδρου της Δημοκρατίας με υπερπολυτελές αεροπλάνο Σαουδάραβα επιχειρηματία, φέτος υπήρξαν νέα σκάνδαλα, όπως τα Pandora Papers και η συμπερίληψη του ονόματος του Προέδρου Αναστασιάδη σε ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο, η πλαστογραφία από πρώην προεδρικό επίτροπο.

«Γεγονός παραμένει ότι η παρούσα διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ καταγράφεται στη συλλογική συνείδηση της κυπριακής κοινωνίας ως μια διακυβέρνηση διαπλοκής και διαφθοράς», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την οικονομία, ο κ. Παντελίδης είπε πως οι οικονομικοί δείκτες υστερούν λόγω της πανδημικής κρίσης και των «άστοχων προβλέψεων ή αποτυχημένων επιλογών της κυβέρνησης», σημειώνοντας ότι «αν και η σύγκριση με το 2020 είναι βολική για την κυβέρνηση, παραμένει άβολη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Ανέδειξε τα στοιχεία του ΣΠΑΒΟ για 2.147 περιστατικά οικογενειακής και συντροφικής βίας στην Κύπρο το 2020, λέγοντας ότι η βία κατά των γυναικών είναι πρόβλημα ολόκληρης της κοινωνίας, που το προκαλούν άντρες, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε πως θα διεκδικήσει με κάθε κοινοβουλευτικό και πολιτικό τρόπο την πρότασή του για «1 συνοδό για κάθε 1 παιδί που φοιτά στην Ειδική Εκπαίδευση».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Παντελίδης επανέλαβε πως για τη μη λύση του Κυπριακού ευθύνεται αποκλειστικά η Τουρκία, προσθέτοντας πως «για τον εγκλωβισμό όμως της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ε/κ κοινότητας στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το Κυπριακό ευθύνεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η αποτυχημένη πολιτική των τελευταίων αρκετών χρόνων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επεισοδιακή καταδίωξη με ρίψη πυροβολισμών-Επιτέθηκε σε αστυνομικό 25χρονος
Κατήγγειλε στην Αστυνομία το περιστατικό σε νηπιαγωγείο στη Λευκωσία ο πατέρας του παιδιού
Έβαλε κονδύλι και ο ΓΣΠ για τα CCTV, άρχισαν οι βελτιώσεις-Αλλαγές μετά το τέλος του πρωταθλήματος
Το πόρισμα του Θανάση στην αναμονή-Είκοσι χρόνια ήθελαν να αποδειχθούν σωστοί, όχι να αποδειχθεί το σωστό
Ανακοινώνεται εντός της εβδομάδας η Ερευνητική για ΤΑΚΑΤΑ-Αγγίζει και το Υπουργείο Εμπορίου η έρευνα
Η πρόσκληση του Jan Fabre στην Κύπρο, η σημασία της παρουσίας του και η απάντηση στις αντιδράσεις
Ταυτόχρονη διαμαρτυρία σε Ακρωτήρι και Λονδίνο για εμπλοκή ΒΒ κατά Παλαιστινίων
«Όλα τα στοιχεία δείχνουν δολοφονία»-Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Καλογήρου
Κόμπος: «Καταδικαστέες οι φρικαλεότητες των τελευταίων ωρών στη Συρία»
Οι ΗΠΑ καλούν τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους αυτουργούς των σφαγών