Στήθος γαλοπούλας με σάλτσα σταφίδας

Δίνοντας έξτρα γεύση και υφή.

ΥΛΙΚΑ

  • 160 γρ. λευκό κρασί
  • 130 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό κοτόπουλο ή 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 3 κ.γλ. αλάτι
  • 3 κ.γλ. πιπέρι
  • 1000 γρ. στήθος γαλοπούλας, σε κύβους 2 εκ.
  • 240 γρ. μαγιονέζα
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 80 γρ. λευκό κρασί, 130 γρ. σταφίδες ξανθές και αφήστε στην άκρη να μουλιάσουν.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμό κοτόπουλο, τα υπόλοιπα 80 γρ. λευκό κρασί, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και κλείστε τον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και ζυγίστε μέσα 1000 γρ. στήθος γαλοπούλας σε κύβους 2 εκ. Ραντίστε με 1 κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Προς το τέλος του χρόνου, σουρώστε τις σταφίδες και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Προσθέστε στον κάδο 240 γρ. μαγιονέζα, 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, τις σουρωμένες σταφίδες, που έχετε αφήσει στην άκρη, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι πιπέρι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τη γαλοπούλα από το Varoma σε μια βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε με τη σάλτσα από τον κάδο και σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Συμβουλή

Μοιράστε τη γαλοπούλα και στους 2 δίσκους του Varoma και ελέγξτε αν χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι