Στήθος γαλοπούλας με σάλτσα σταφίδας
06:35 - 15 Δεκεμβρίου 2021
Δίνοντας έξτρα γεύση και υφή.
ΥΛΙΚΑ
- 160 γρ. λευκό κρασί
- 130 γρ. σταφίδες ξανθές
- 300 γρ. νερό
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό κοτόπουλο ή 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 3 κ.γλ. αλάτι
- 3 κ.γλ. πιπέρι
- 1000 γρ. στήθος γαλοπούλας, σε κύβους 2 εκ.
- 240 γρ. μαγιονέζα
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 80 γρ. λευκό κρασί, 130 γρ. σταφίδες ξανθές και αφήστε στην άκρη να μουλιάσουν.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμό κοτόπουλο, τα υπόλοιπα 80 γρ. λευκό κρασί, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και κλείστε τον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και ζυγίστε μέσα 1000 γρ. στήθος γαλοπούλας σε κύβους 2 εκ. Ραντίστε με 1 κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Προς το τέλος του χρόνου, σουρώστε τις σταφίδες και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Προσθέστε στον κάδο 240 γρ. μαγιονέζα, 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, τις σουρωμένες σταφίδες, που έχετε αφήσει στην άκρη, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι πιπέρι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη γαλοπούλα από το Varoma σε μια βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε με τη σάλτσα από τον κάδο και σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
Συμβουλή
Μοιράστε τη γαλοπούλα και στους 2 δίσκους του Varoma και ελέγξτε αν χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές