Μόνο με ραντεβού οι εμβολιασμοί παιδιών 5 με 11 ετών-Τα διαθέσιμα κέντρα

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου Υγείας για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19, από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, αρχίζει ο εμβολιασμός του παιδιατρικού πληθυσμού ηλικίας 5 έως 11 ετών στα Κέντρα Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού του Υπουργείου Υγείας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, κατόπιν διευθέτησης τηλεφωνικού ραντεβού.

Από την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί, η διευθέτηση των ραντεβού θα γίνεται ΜΟΝΟ μέσω της πύλης εμβολιασμού.

Τα συγκεκριμένα κέντρα θα λειτουργούν σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, ενώ είναι ειδικά διαμορφωμένα μόνο για τα παιδιά, με βασικό στόχο την εύκολη πρόσβαση.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει πως κρίνοντας τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων και λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των παιδιών από τη νόσο COVID-19, προχωρεί στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικία 5-11 ετών και τα εν λόγω εμβόλια έχουν διαφορετική δοσολογία σε σχέση με αυτά που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (10μικρογραμμάρια σε σύγκριση με 30μικρογραμμάρια). Σε σχετική έρευνα, υπολογίστηκε ότι είναι 90,7% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου COVID-19.

Σε σχέση με τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, έχει παρατηρηθεί ότι είναι παρόμοιες με εκείνες των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω. Είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και βελτιώνονται εντός ολίγων ημερών από τον εμβολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Προχωρά η σύνδεση γεωτρήσεων στην Πάφο-«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν περικοπές»
Άνοιξαν πυρ κατά οχήματος 64χρονης στη Λεμεσό-Ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας της
Διαφορετικές αναγνώσεις στην Επιτροπή Νομικών στην πρόταση νόμου για καθορισμού θητειών βουλευτών
Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των μαθητών μετά το τροχαίο με λεωφορείο στα κατεχόμενα
Περισσότερες ώρες δουλεύουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat