Σκοτεινές πτυχές και αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές υπόπτων-Ξεθάβονται τα μυστικά

Λαμβάνοντας υπόψη πως στο κάδρο των υπόπτων για το διπλό φονικό, με θύματα τις δύο Ρωσίδες, Mariia Gazibagandova, 33 ετών, και Khaiat Alraeesi, 43 ετών, έχει προστεθεί άλλο ένα πρόσωπο, και δεδομένου πως ακόμη παραμένουν άλυτοι και σημαντικοί γρίφοι, ο 32χρονος Σύρος, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου όπου ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησής του για οκτώ ημέρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η εκδοχή του δεύτερου υπόπτου, οι πληροφορίες που τον διαψεύδουν και η... ομερτά

Μπορεί οι ανακριτές να έχουν στα χέρια τους την ομολογία του 32χρονου, ομολογία η οποία τον οδηγεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου έχοντας στην πλάτη του δύο φόνους, με την ποινή δις ισόβια να είναι μονόδρομος - εάν δεν αλλάξει στάση κατά τη διάρκεια της δίκης -  εντούτοις, υπολείπονται κομμάτια του παζλ, ώστε να εξακριβωθεί από τη μία εάν ο ύποπτος είχε συνεργούς και από την άλλη ποιο τελικά ήταν το κίνητρο του, αφού οι ανακριτές δεν μπορούν να στηριχθούν μόνο στους ισχυρισμούς του, λόγω και των πολλών αντιφατικών καταθέσεων του που έδωσε στις Αρχές.

Ως εκ τούτου, πριν παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, οι ανακριτές ζήτησαν την ανανέωση της κράτησής του για άλλες οκτώ ημέρες, μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μετά και τη σύλληψη του 30χρονου φίλου του, το γενετικό υλικό του οποίου εντοπίστηκε σε προφυλακτικό που περισυνελέγη ως τεκμήριο από την οικία στα Κάρδαμα, όπου διαπράχθηκε το διπλό φονικό.

Ο 32χρονος, που παραδέχθηκε πως σκότωσε με κυνηγετικό όπλο και ακολούθως έθαψε τις δύο Ρωσίδες, κατά την 17η Νοεμβρίου, ισχυρίζεται πως στο έγκλημα δεν εμπλέκεται άλλο πρόσωπο και κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν μόνος του στην οικία, ωστόσο ενώπιον των ανακριτών υπάρχει πληροφορία πως το επίμαχο βράδυ, 16-17 Νοεμβρίου, στην οικία βρισκόταν και ο 30χρονος.

Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν θυμόταν πού ήταν το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου, παρά μόνο ότι γύρω στις έντεκα το βράδυ ήταν στην οικία του, με το άλλοθι του να διερευνάται, τόσο μέσα από καταθέσεις όσο και μέσα από κάμερες και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Ο 30χρονος, που είναι στενός φίλος με τον 32χρονο και την οικογένεια του, αρχικά ανέφερε πως γνώριζε που είναι η οικία στα Κάρδαμα, καθώς εργάστηκε σε αυτή δύο χρόνια προηγουμένως, και για περίοδο επτά μηνών, ενώ εργασίες στην οικία εκτέλεσε και πριν περίπου ενάμιση χρόνο. Είπε επίσης, πως τα θύματα, όταν είδε τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο, αντιλήφθηκε πως ήταν στο όχημα του 32χρονου Σύρου, όταν τον είχε συναντήσει σε περιοχή στη Λεμεσό, την 13η Νοεμβρίου, για να του δώσει τσιγάρα και ποτά, όπως του ζήτησε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως τον 32χρονο ακολουθούσε δεύτερο όχημα, χρώματος μπλε και παλαιού τύπου, στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αντιλήφθηκε από την ομιλία τους πως ήταν Σύριοι και πως ακολουθούσαν τον 32χρονο. Επίσης, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου διανυκτέρευσε στην πεθερά του στη Λεμεσό.

Ωστόσο, στη συνέχεια, όταν συνδέθηκε και επιστημονικά με το προφυλακτικό, στο οποίο βρέθηκε και γενετικό υλικό που ταυτίστηκε με την μια εκ των δύο Ρωσίδων, παραδέχθηκε πως είπε ψέματα γιατί δεν ήθελε να έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, λέγοντας τελικά πως στις 13 Νοεμβρίου και περί η ώρα εννέα το βράδυ, μετέβη στην οικία στα Κάρδαμα για να μεταφέρει τσιγάρα και ποτά στον 32χρονο φίλο του. Εκεί, όπως ισχυρίστηκε, βρίσκονταν οι δύο Ρωσίδες, με τις οποίες αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση και επαφή, ο 32χρονος και δύο άλλα πρόσωπα, Συριακής καταγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς ο 32χρονος οδηγήθηκε σε ομολογία για φόνο-Το δεκάωρο της 17ης που τον έκαψε

Καταρρίπτει και ισχυρισμούς του 32χρονου

Οι ανακριτές, θεωρούν πως ο 30χρονος λέει ψέματα, αφού ο ισχυρισμός του ότι δεν είχε επαφή με τα δύο θύματα καταρρίπτεται με βάση το DNA στο προφυλακτικό, ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται για το πρόσωπο που ήταν συνοδηγός στο όχημα του 32χρονου, που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, κατά την επιστροφή του από την εξοχική κατοικία, μετά τη διάπραξη του φονικού στις 17 Νοεμβρίου.

Από την άλλη, οι ισχυρισμοί του περί παρουσίας δύο άλλων Σύρων στην οικία το επίμαχο βράδυ - εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα – καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του 32χρονου φίλου του ότι ήταν μόνος του με τα θύματα στην οικία, επιβεβαιώνοντας πως ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος κρύβει πράγματα, ενώ από την άλλη φέρνει νέα ερωτήματα σε ότι αφορά τους δύο Σύρους, που όπως ισχυρίστηκε, του παρέλαβε μετά το φονικό από τη Λεμεσό και τους μετέφερε στο εξοχικό, ζητώντας τους να τον βοηθήσουν το σκάψιμο, λέγοντας τους πως θα έχτιζε μία ψησταριά.

Παρά τις έρευνες των ανακριτών, οι δύο αλλοδαποί δεν εντοπίστηκαν και ως εκ τούτου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με το κλειδί για ξεκλειδωθεί ο επόμενος γρίφος, να βρίσκεται στις διακινήσεις του 30χρονου, δεύτερου υπόπτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφερε τούμπα την εκδοχή του ο 32χρονος, δείχνει απαγωγή-Αποκαλυπτικά τα τηλέφωνα

Καθοριστικά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα

Οι ανακριτές, μέσα από καταθέσεις, τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και κάμερες, θέλουν να εξακριβώσουν αρχικά τις διακινήσεις του 30χρονου, ώστε να διαπιστωθεί ποια η εμπλοκή του και τι γνωρίζει για την υπόθεση.

Εάν η δεύτερη εκδοχή του είναι αλήθεια, τότε στο κάδρο των υπόπτων θα πρέπει να προστεθούν άλλα δύο άτομα, τα οποία βρίσκονταν στην οικία στις 16 Νοεμβρίου και τα οποία θα πρέπει να αναζητήσει η Αστυνομία, σε διαφορετική περίπτωση, που τα στοιχεία επιβαρύνουν τη θέση του 30χρονου, τότε ενδεχομένως να γνωρίζει κάτι περισσότερο και να εμπλέκεται με κάποιο τρόπο στη διάπραξη του φονικού.

Στην εξίσωση προστίθεται και το πρόσωπο, που δεν αποκλείεται να είναι ο 30χρονος, που απεικονίζεται από τις κάμερες ως συνοδηγός στο όχημα του 32χρονου, την ημέρα που τα θύματα θάφτηκαν στην αυλή. Εάν το πρόσωπο αυτό ήταν ο 30χρονος, τότε, ενδεχομένως να διανυκτέρευσαν και αυτός στο εξοχικό, αφού υπενθυμίζεται πως τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 32χρονου, τον δείχνουν στην οικία  από το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου μέχρι και το πρωί τις 17ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι διακινήσεις του 30χρονου θα διαφανούν επίσης από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, τα οποία και κρίνονται καθοριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα δρομολόγια του 32χρονου από το στίγμα των κινητών-Οι επίμαχες ώρες

Οι δύο αλλοδαποί… φάντασμα και η ενημέρωση από ΜΜΕ

Την ίδια ώρα, ο 30χρονος ισχυρίστηκε πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δύο αλλοδαπούς, που την μία ισχυρίστηκε πως ακολουθούσε το όχημα του 32χρονου και από την άλλη ήταν στην εξοχική κατοικία.

Μέχρι τη σύλληψη του 30χρονο, πέρασαν περίπου δύο εβδομάδες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ύποπτος να επεξεργαστεί στο μυαλό του σενάρια, αφού μπορούσε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις από τα ΜΜΕ.

Κάτι το οποίο διαφαίνεται και από το γεγονός πως αρχικά ισχυρίστηκε πως είδε τους δύο αλλοδαπούς να συνοδεύουν με το όχημα τους τον 32χρονο, στην περιοχή της Λεμεσού, σενάριο το οποίο συνάδει με αυτό του 32χρονου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως παρέλαβε τους δύο αλλοδαπούς από σημείο της Λεμεσού, χωρίς να τους γνωρίζει, για να τους μεταφέρει για εργασία, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως είπε ψέματα και τελικά είδε δυο Σύρους στην εξοχική κατοικία, το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου.

Επίσης, φαίνεται πως είχε κατασκευάσει σενάριο και για τα δύο θύματα, λέγοντας πως επέβαιναν στο όχημα του 32χρονου, με το DNA του όμως στο τεκμήριο να του στενεύουν την θηλιά και αλλάζει την εκδοχή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τους έβαλε να σκάβουν για ώρες, είπε θα έχτιζε ψησταριά-Το κίνητρο που παραθέτει

Η 13η Νοεμβρίου…

Πριν μιλήσει για την 16η Νοεμβρίου, ο 30χρονος αναφερόταν σε συνάντηση της 13ης Νοεμβρίου, ημερομηνία η οποία επίσης έχει τη σημασία της, αφού προκύπτουν νέα ερωτήματα.

Ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος, στην ανακριτική του κατάθεση μετά τη σύλληψη του και πριν την παραδοχή του ότι τις σκότωσε, ισχυρίστηκε πως γνώρισε για πρώτη φορά τις ελλείπουσες στις 13/11/2021. Όπως είπε, του έδωσε το κινητό της 33χρονης ένας φίλος του, ο οποίος εργαζόταν περιστασιακά κοντά του. Ήρθε σε επικοινωνία για πρώτη φορά μαζί της μέσω μηνυμάτων στο whatsApp και αφού μετέβη στη Λάρνακα, συναντήθηκε μαζί της στο διαμέρισμα της, την ίδια μέρα, ενώ εκεί συνάντησε και την 43χρονη. 

Όπως είπε, λόγω του ότι ο φίλος του, που του έδωσε το τηλέφωνο, του ανέφερε ότι οι δύο κοπέλες αυτές ασχολούνταν με τα ναρκωτικά, αποφάσισε όπως διευθετήσει αγορά ναρκωτικών με σκοπό να τον φέρουν σε επαφή με τον προμηθευτή τους, για να τον παραδώσει στην Αστυνομία. 

Ο 32χρονος ισχυρίστηκε πως έδωσε το χρηματικό ποσό των 2000 με σκοπό να τον προμηθεύσουν με ναρκωτικά, ενώ είπε πως η μια εκ των γυναικών μίλησε με το πρόσωπο το οποίο θα τους έφερνε τα ναρκωτικά και του είπε να πάνε στο χωριό Τρεις Ελιές στο Τρόοδος και θα τους συναντήσει εκεί. Όπως ανέφερε, ο ίδιος τους πρότεινε να πάνε στο σπίτι στον Κάτω Αμίαντο, του οποίου είχε τα κλειδιά και συμφώνησαν.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, το απόγευμα της ίδια ημέρας, μετέβησαν στο σπίτι στον Κάτω Αμίαντο, όπου περίμεναν εκεί για δύο με τρεις ώρες και αφού ο προμηθευτής δεν εμφανίστηκε, άφησε τις δύο ελλείπουσες στο σπίτι και μετέβη στη Γερμασόγεια, όπου τηλεφώνησε σε μια φιλενάδα του, με την οποία πήγε στο χωριό Άλασσα. Όπως ισχυρίστηκε, αφού έκαναν έρωτα στο αυτοκίνητο του, σε χωράφι που ανήκει σε γνωστή του, στη συνέχεια την πήρε πίσω Λεμεσό στο σπίτι της και επέστρεψε στο εξοχικό σπίτι στον Κάτω Αμίαντο.

Όπως ισχυρίστηκε, κοιμήθηκε και το πρωί πήγε κυνήγι και αφού επέστρεψε περίμενε μαζί με τις ελλείπουσες τον προμηθευτή, ο οποίος δεν εμφανίστηκε.

Αργά το βράδυ, στις 14/11/2021 με 15/11/2021, πήρε τις ελλείπουσες πίσω στο διαμέρισμα τους, ενώ στις 16/11/2021, τις παρέλαβε με το αυτοκίνητο του και πήγαν στο σπίτι στον Κάτω Αμίαντο. 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων