Ενώπιον Δικαστηρίου ο γιατρός με τα πλαστά safepass-Παραπέμπεται σε δίκη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ο γιατρός, ηλικίας 53 ετών, από τη Λάρνακα, ο οποίος φέρεται να εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Νοεμβρίου ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας με ανάρτηση του στα ΜΚΔ ανέφερε πως κατόπιν οδηγιών προς την Αστυνομία, καταχωρίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας υπόθεση εναντίον του 53χρονου, προκειμένου να παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Ο 53χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις, που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του περί του Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκοτεινές πτυχές και αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές υπόπτων-Ξεθάβονται τα μυστικά

Σημειώνεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 6 Αυγούστου, όταν - σύμφωνα με την Αστυνομία - καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από πολίτη πως ο γιος του, από τις 31 Ιουλίου και κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID-19.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του ασθενή, οι γιατροί προχώρησαν σε διασωλήνωση.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε ο παραπονούμενος στην Αστυνομία, στις 5 Αυγούστου πληροφορήθηκε πως ο γιος του εκμυστηρεύτηκε σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ότι είχε εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί. 

Από εξετάσεις η Αστυνομία ανέφερε πως διαπίστωσε πως ο ασθενής εκμυστηρεύτηκε σε γιατρό και νοσηλευτές ότι δεν είναι εμβολιασμένος.

Εξάλλου ο παραπονούμενος φέρεται να ανέφερε στην Αστυνομία τα στοιχεία του γιατρού, ότι είναι εγγεγραμμένος στο ΓεΣΥ ως προσωπικός γιατρός και φαίνεται να καταχώρησε τον γιο του στο σύστημα του ΟΑΥ ως εμβολιασμένο. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία και δεύτερος ασθενής, που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και απεβίωσε, εμφανιζόταν ότι ήταν εμβολιασμένος μέσω του συγκεκριμένου γιατρού, ωστόσο φέρεται να μην έχει εμβολιαστεί.

Δειτε Επισης

Μητσοτάκης για σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-«Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση»
Απαντά στο Ισραήλ η Τουρκία-«Αβάσιμες συκοφαντίες και άθλια ψέματα εναντίον της χώρας και του Προέδρου μας»
Το Ισραήλ έπληξε την περιοχή όπου βρίσκεται υπόγειο καταφύγιο του Χαμενεΐ-
Λάβρος κατά Ερντογάν ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ-«Θράσος να μιλά για Διεθνές Δίκαιο ενώ κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»
Ξεγέλασαν 36χρονο και του απέσπασαν 147 χιλιάδες από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι
Αερογέφυρα μέσω Κύπρου για την επιστροφή πολιτών του Ισραήλ που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό
Συνελήφθη 55χρονος στα κατεχόμενα επειδή πέρασε πριν 21 χρόνια στις ελεύθερες περιοχές παράνομα
Ψάχνουν τους ρόλους του ειδικού αστυφύλακα και των άλλων δύο για τον εμπρησμό οχήματος πατέρα ανακριτή του ΤΑΕ
Η ξεκάθαρη πρόθεση ΗΠΑ να εμπλακούν στον πόλεμο και οι ενδείξεις-«Είμαστε στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης»
Ο Τραμπ δεν αποκλείει χτύπημα στο Ιράν-«Υπονόησαν ότι θα έρθουν στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες, είναι πολύ αργά»