Καταγγελίες για πλαστά θετικά τεστ από φαρμακεία-Παίρνει μέτρα ο Χατζηπαντέλας

Την έντονη ενόχληση του υπουργού Υγείας προκάλεσαν καταγγελίες που έγιναν και κάνουν λόγο για φαρμακεία που εκδίδουν πλαστά θετικά τεστ κορωνοϊού, ο οποίος έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας έχει ήδη απευθυνθεί προς τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο, μέσω επιστολής και τον καλεί να λάβει μέτρα. Συγκεκριμένα ο υπουργός θέλησε να επιστήσει την προσοχή στους φαρμακοποιούς, ώστε να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στα φαρμακεία που διενεργούν εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Στην επιστολή, ο υπουργός τονίζει ότι θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε πελάτες των φαρμακείων και εάν διαπιστωθεί πως εκδόθηκε πλαστό αποτέλεσμα, το Υπουργείο Υγείας θα ανακαλεί την άδεια για διενέργεια εξετάσεων του εν λόγω φαρμακείου και θα υπόκεινται σε ποινικές κυρώσεις.

Αυτούσια η επιστολή του υπουργού:

«Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα, καθώς υπάρχουν καταγγελίες πως συγκεκριμένα μέλη σας, αγνοούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες, εκδίδοντας πλαστά αποτελέσματα νόσησης κατά της Covid-19. Με τη παρούσα επιστολή, σας εφιστώ την προσοχή και σας παρακαλώ όπως ενημερώσετε τα μέλη σας, καθώς έχω δώσει οδηγίες για την εντατικοποίηση των ελέγχων στα φαρμακεία που διενεργούν εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test. Θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε πελάτες των φαρμακείων και εάν διαπιστωθεί πως εκδόθηκε πλαστό αποτέλεσμα, το Υπουργείο Υγείας θα ανακαλεί την άδεια για διενέργεια εξετάσεων του εν λόγω φαρμακείου και θα υπόκεινται σε ποινικές κυρώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Superhome: Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού μας-Λύπη για το συμβάν στο Neon Mall of Pafos
Ύψιστη προτεραιότητα μια κοινωνία ισότητας και σεβασμού διαμηνύει η Υπ. Παιδείας
Διαφωνία Δήμου Π. Χρυσοχούς με προτεινόμενες χρεώσεις πόσιμου νερού
Το Τμήμα Γεωργίας διερευνά διάθεση χαλλουμιού κατά παράβαση προδιαγραφών ΠΟΠ
Στο Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Μάχη για διόρθωση των προβλημάτων με τον «Ιππόδαμο»
«Οι εργαζόμενοι βιώνουν βάναυσες συμπεριφορές»-Δέσμη νομοσχεδίων για τη βία στο χώρο εργασίας
Μέσο ποσοστό κέρδους 165% για 15 προϊόντα στο «eΚοφίνι»
Έως το 2029 σε ισχύ Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων σε ξενοδοχεία
Έκοψε την κουβέντα για το ωράριο των καταστημάτων ο Παναγιώτου-Δεν κλείνουν την Κυριακή
Δίνει το στίγμα του ο νέος Ελεγκτής-«Η ανεξαρτησία είναι ένα θεμελιώδες θέμα για την Υπηρεσία»