Η εκδοχή του δεύτερου υπόπτου, οι πληροφορίες που τον διαψεύδουν και η... ομερτά

Διάταγμα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εξέδωσε το πρωί το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 30χρονου Σύρου, ο οποίος συνελήφθη χθες στο πλαίσιο των ερευνών για το φόνο εκ προμελέτης της 33χρονης Mariia Gazibagandova και της 43χρονης Khaiat Alraeesi, ενώ συνεχίζει να τελεί υπό κράτηση ο 32χρονος, καθ’ ομολογία δράστης. Ο 30χρονος παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στην αρχική του κατάθεση, ενώ υπέπεσε σε αντιφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα και συμφώνησε να συνεργαστεί ο 30χρονος για το διπλό φονικό

Οι σοροί των δυο γυναικών εντοπίστηκαν την περασμένη Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, μετά από υποδείξεις του 32χρονου στην εξοχική κατοικία, η οποία βρίσκεται στα όρια μεταξύ Αμιάντου-Πελενδρίου, με τον ίδιο να τηρεί ομερτά και να αρνείται ότι εμπλέκονται άλλα πρόσωπα στο φονικό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, από τον ανακριτή της υπόθεσης, ο καθ’ ομολογία δράστης υποστηρίζει ότι μετέβη στην εξοχική κατοικία με τις δυο γυναίκες στις 16 Νοεμβρίου και πως τις πυροβόλησε το πρωί της επόμενης ημέρας, όταν επιστρέφοντας από κυνήγι, τις άκουσε να τον κακολογούν.

Ακολούθως, αναφέρει στην κατάθεση του, έκρυψε τις σορούς εντός της οικίας και μετέβη στη Λεμεσό, όπου βρήκε δυο αλλοδαπούς εργάτες και τους μετέφερε στην αυλή της εξοχικής κατοικίας, για να σκάψουν λάκκο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, μετέφερε τους εργάτες πίσω στη Λεμεσό, χωρίς να γνωρίζουν τις προθέσεις του και επέστρεψε στη σκηνή, όπου έθαψε τις δυο σορούς και τοποθέτησε στο σημείο χαλίκια, ώστε να μην γίνει αντιληπτό το φρεσκοσκαμμένο χώμα.

Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε επίσης στις έρευνες που έγιναν σε Λάρνακα και Λεμεσό, μετά την καταγγελία εξαφάνισης των δυο γυναικών από φίλο της 43χρονης, στο γεγονός ότι τα κινητά τους τηλέφωνα σταμάτησαν να λαμβάνουν σήμα στις 20 Νοεμβρίου, από την περιοχή Πολεμιδιών, στη χρήση της πιστωτικής κάρτας της 43χρονης από τον 32χρονο και στις αντιφάσεις που αυτός υπέπεσε όταν συνελήφθη.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων, προέκυψε επιστημονική μαρτυρία εναντίον και του 30χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες, όταν συνδέθηκε με γενετικό υλικό του που εντοπίστηκε στη σκηνή και σχετίζεται με ένα από τα θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε δεύτερο για το διπλό φονικό-Διερευνάται σενάριο συνεργού

Ανακρινόμενος, ο 30χρονος ανέφερε ότι είναι φίλος με τον 32χρονο, πως γνωρίζει την εξοχική κατοικία, αλλά δεν βρισκόταν εκεί το επίμαχο χρονικό διάστημα του φόνου και πως συναντήθηκε μαζί του στις 13 Νοεμβρίου, στη Λεμεσό, για να του δώσει ποτά και τσιγάρα. Υποστήριξε ακόμη ότι στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος, βρίσκονταν δυο γυναίκες, τις οποίες αναγνώρισε αργότερα ως τα θύματα του φονικού αλλά και ότι το όχημα συνόδευε δεύτερο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δυο αλλοδαποί.

Οι ισχυρισμοί του καταρρίφθηκαν τελικά, καθώς ανακρινόμενος ξανά ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς ανακριτές ότι είπε κάποια ψέματα και πως όντως βρέθηκε στην εξοχική κατοικία μαζί με τον 32χρονο, δυο ακόμη ομοεθνείς τους και τις δυο γυναίκες, αλλά στις 13 Νοεμβρίου, ημερομηνία που ωστόσο δεν συμπίπτει με τον φονικό.

Ωστόσο, η Αστυνομία, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, κατέχει πληροφορίες ότι ο 30χρονος βρισκόταν στην εξοχική κατοικία, μαζί με τον 32χρονο, μεταξύ 16 και 17 Νοεμβρίου, ημερομηνίες που ο ίδιος υποστηρίζει ότι βρισκόταν στο σπίτι του.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο οκτώ ημερών, ενώ δήλωσε στη δικαστή πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει το ανακριτικό έργο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου