Μπισκότα χαρουπόμελου
06:30 - 11 Δεκεμβρίου 2021
Ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους! Συνταγή της chef Αριάδνης Αδαμίδη
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. νιφάδες βρώμης
- 150 γρ. χαρουπόμελο
- 150 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. γάλα καρύδας ή νερό
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
αντικολλητικό χαρτί ταψιά φούρνο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- πετσέτα κουζίνας
- σχάρα
- φόρμα σιλικόνης για ψωμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπισκότα χαρουπόμελου
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. νιφάδες βρώμης, 150 γρ. χαρουπόμελο, 150 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας, 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουτερ, 50 γρ. γάλα καρύδας και αναμείξτε 35 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Πλάστε περίπου 15 μπαλίτσες και πατήστε ελαφρά με το χέρι σας να γίνουν πιο επίπεδες.
Βήμα 4
Ψήστε για 13 λεπτά στους 180 βαθμούς. Θα είναι αρκετά μαλακά και στη συνέχεια, όταν κρυώσουν, θα γίνουν λίγο πιο τραγανά. Όταν κρυώσουν, αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές