Άλλα δύο κρούσματα της Όμικρον από το σχολείο-Εντείνεται η ανησυχία

Στο κατακόρυφο, είναι η αγωνία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, αφού εντοπίστηκαν ακόμα δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που σχετίζονται με εκδρομή σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης στη Λεμεσό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε πέντε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, πρόκειται για δύο άτομα που ταξίδεψαν μαζί με τους άλλους τρεις μαθητές, που διαπιστώθηκε την Παρασκευή, μέσω αλληλούχισης που έγινε στο Ινστιτούτο Γενετικής, πως είχαν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον.  

Στο σχολείο υπάρχουν άλλα 12 κρούσματα κορωνοϊού, ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές, που εντοπίστηκαν μετά την εν λόγω εκδρομή. Η διαδικασία αλληλούχισης θα συνεχιστεί και στα άλλα θετικά δείγματα στο σχολείο και ενδεχομένως εντός της ημέρας να υπάρξουν και άλλα αποτελέσματα.

Αυτό που ενέτεινε την ανησυχία, είναι ότι κάποια από τα θετικά κρούσματα , φαίνεται πως πριν διαγνωστούν πήγαιναν στο σχολείο, ενώ είχαν ενεργά συμπτώματα της νόσου, κάτι που ευνοεί τη μετάδοση. Σημειώνεται ότι στην εκδρομή είχαν μεταβεί 42 άτομα, τα πλείστα εκ των οποίων έχουν μεταφερθεί στο χώρο καραντίνας EDEN στην Τερσεφάνου. 

H Ομάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού, υπό το φόβο ραγδαίας διασποράς, ενώ μεγάλες δυνάμεις της ιχνηλάτησης έχουν ριχθεί στον εντοπισμό των επαφών και των πέντε κρουσμάτων που προσβλήθηκαν από την Όμικρον. 

Εκατοντάδες πρόσωπα περνούν από τεστ

Την ίδια ώρα εκατοντάδες είναι τα πρόσωπα που υποβάλλονται από το πρωί του Σαββάτου σε τεστ κορωνοϊού για να διαφανεί κατά πόσο υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που προσβλήθηκαν από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη. 

Σημειώνεται ότι περίπου 500 άτομα κλήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στη σχολική μονάδα για να υποβληθούν σε τεστ PCR. Μέχρι το μεσημέρι τους Σαββάτου είχαν υποβληθεί σε τεστ περίπου 300 μαθητές, με τη διαδικασία να συνεχίζεται το απόγευμα με τα άτομα του οικογενειακού κύκλου των κρουσμάτων στο σχολείο. 

Υπενθυμίζεται ότι, την 1η Δεκεμβρίου οι τρεις ανήλικοι που βρέθηκαν θετικοί στην Όμικρον, έφτασαν στην Κύπρο έπειτα από σχολική εκδρομή και υποβλήθηκαν σε τεστ PCR με αρνητική ένδειξη. Μέχρι να βγει το αποτέλεσμά τους ήταν σε περιορισμό, ωστόσο το ανησυχητικό είναι ότι μετά, έπειτα και από αυτό το αποτέλεσμα, επέστρεψαν στο σχολείο τους, αφού δεν είχαν συμπτώματα και ήταν εμβολιασμένοι. Συμπτώματα φαίνεται να ανέπτυξαν πέντε ημέρες μετά την άφιξη τους στην Κύπρο. 

Υποβλήθηκαν σε τεστ, το οποίο όταν βγήκε θετικό και μπήκαν σε αυτοπεριορισμό στα σπίτια τους. Τα θετικά τους τεστ αναλύθηκαν από το Ινστιτούτο Γενετικής, που διαπίστωσε την Παρασκευή, μέσω αλληλούχισης, πως οι τρεις ανήλικοι είχαν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Να καταστήσει σαφές τι είναι επιτρεπτό για μεταφορά από κατεχόμενα καλεί Τμ. Τελωνείων η Επ. Διοικήσεως
Ο διάλογος είναι το καλύτερο μέσο για την επίλυση διαφορών, διαμηνύει στους μαθητές ο Χαρτσιώτης
Την ενδεχόμενη διαγραφή προστίμων εταιρειών από Έφορο συζήτησε η Επιτροπή Ενέργειας
Το πρόβλημα της στέγασης στην Κύπρο-Τι έδειξε η έρευνα της Eurostat και το αποτέλεσμα της εξίσωσης του Μάκη Κεραυνού
Superhome: Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού μας-Λύπη για το συμβάν στο Neon Mall of Pafos
Ύψιστη προτεραιότητα μια κοινωνία ισότητας και σεβασμού διαμηνύει η Υπ. Παιδείας
Διαφωνία Δήμου Π. Χρυσοχούς με προτεινόμενες χρεώσεις πόσιμου νερού
Το Τμήμα Γεωργίας διερευνά διάθεση χαλλουμιού κατά παράβαση προδιαγραφών ΠΟΠ
Στο Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Μάχη για διόρθωση των προβλημάτων με τον «Ιππόδαμο»
«Οι εργαζόμενοι βιώνουν βάναυσες συμπεριφορές»-Δέσμη νομοσχεδίων για τη βία στο χώρο εργασίας