Συνελήφθη Λοχαγός που διέρρευσε βίντεο με στρατιωτικό υλικό

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το  Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 36χρονου Λοχαγού της Εθνικής Φρουράς για υπόθεση δημοσίευσης στρατιωτικών εγκαταστάσεων .

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο η σύλληψη του 36χρονου έγινε χτες, αφού φέρεται ότι διέρρευσε βίντεο στο οποίο φαίνονται κινήσεις της Εθνικής Φρουράς. 

Η Ε.Φ. φαίνεται ότι εξασφάλισε στοιχεία και μαρτυρίες με βάση τις οποίες το στέλεχος της κινηματογραφούσε κοντέινερ που περιείχαν  πυρομαχικά  της δύναμης (ληγμένα) τα οποία προορίζονταν για να καταστραφούν αφού είχε παρέλθει ο ωφέλιμος χρόνος χρήσης τους. Το βίντεο και φωτογραφικό υλικό των σκηνών κατέληξε σε ΜΜΕ το οποίο  με σχετικό του δημοσίευση έκανε λόγο για «νέο Μαρί». 

Χτες  η έρευνα διακόπηκε εντός του στρατοπέδου και η υπόθεση διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Ακολούθησε η σύλληψη του 36χρονου χτες αργά το απόγευμα  και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου  το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών. Τα πυρομαχικά θα μεταφερθούν για να καταστραφούν πιθανόν στο εξωτερικό.

Το κινητό του τηλέφωνο του 36χρονου  και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές του ιδίου έχουν κατασχεθεί και θα εξετασθούν από την Αστυνομία.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση στο Βατικανό για την εκλογή του νέου Πάπα-Τα φαβορί οι προβλέψεις των στοιχηματικών
Ο Τραμπ ανοίγει ξανά τη φυλακή του Αλκατράζ-Θα οδηγούνται εκεί οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες
Στο νοσοκομείο 51χρονος μετά από τροχαίο-Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ
Διιστάμενες απόψεις εκπαιδευτικών για την κατάργηση καταλόγου διοριστέων-Ανάγκη για αλλαγή νομοθεσίας
Ενισχύει την φαρέτρα των εργαζομένων έναντι ατυχημάτων η Βουλή-Η πρόταση για επαρκή εκπαίδευση
Τίναξε στον αέρα την προσπάθεια για καλό κλίμα ενόψει συζήτησης των ΜΟΕ ο Ερντογάν
Διακανονισμό για «Αφροδίτη» και «Αμάλθεια» συζήτησαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-Νετανιάχου
Έκλεισαν δρόμοι στην Έγκωμη για διαχείρηση της διαρροής υγραερίου-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Εξήρε τις στενές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ στη συνάντηση με ΠτΔ ο Νετανιάχου-Πώς σχολίασε την επίθεση στο αεροδρόμιο
Μένος δείχνουν τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού, φέρει μαχαιριές και στα γεννητικά όργανα-Εξετάσεις για το κίνητρο