Ελιόψωμο

Μεσογειακό ταπεραμέντο!

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση, χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ. κρεμμύδι
  • 300 γρ. νερό
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πετσέτα κουζίνας
  • σχάρα
  • φόρμα σιλικόνης για ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα σιλικόνης και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. μαύρες ελιές, 50 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. νερό, 20 γρ. ελαιόλαδο, 10 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής, 1 κουταλάκι ζάχαρη και θερμάνετε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Προσθέστε 300 γρ. χωριάτικο αλεύρι, 200 γρ. αλεύρι φαρίνα, 1 κουταλάκι αλάτι, τα 200 γρ. ελιές και κρεμμύδι, που αφήσατε στην άκρη και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 5

Προσθέστε 1 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο και ζυμώστε 3 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε τη ζύμη στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 6

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 7

Ψήστε το ψωμί για 40 λεπτά (180°C). Αφήστε να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά. Ξεφορμάρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσει καλά, πριν το κόψετε για να σερβίρετε.

Συμβουλές

Βρείτε τη φόρμα σιλικόνης εδώ: https://cyprus.thermomix.com/eshop/product/siliform/

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι