Ελιόψωμο
06:30 - 10 Δεκεμβρίου 2021
Μεσογειακό ταπεραμέντο!
- 200 γρ. μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση, χωρίς κουκούτσι
- 50 γρ. κρεμμύδι
- 300 γρ. νερό
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 300 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- πετσέτα κουζίνας
- σχάρα
- φόρμα σιλικόνης για ψωμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα σιλικόνης και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. μαύρες ελιές, 50 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. νερό, 20 γρ. ελαιόλαδο, 10 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής, 1 κουταλάκι ζάχαρη και θερμάνετε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 4
Προσθέστε 300 γρ. χωριάτικο αλεύρι, 200 γρ. αλεύρι φαρίνα, 1 κουταλάκι αλάτι, τα 200 γρ. ελιές και κρεμμύδι, που αφήσατε στην άκρη και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 5
Προσθέστε 1 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο και ζυμώστε 3 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε τη ζύμη στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 6
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 7
Ψήστε το ψωμί για 40 λεπτά (180°C). Αφήστε να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά. Ξεφορμάρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσει καλά, πριν το κόψετε για να σερβίρετε.
Συμβουλές
Βρείτε τη φόρμα σιλικόνης εδώ: https://cyprus.thermomix.com/eshop/product/siliform/
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές