Ψωμάκια με λιαστές ντομάτες
07:06 - 01 Δεκεμβρίου 2021
Πάνε με όλα και πάνε παντού!
ΥΛΙΚΑ
- 70 γρ. λιαστές ντομάτες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ή από το λάδι των λιαστών ντομάτων
- 300 γρ. νερό
- 10 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
- 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 300 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 100 γρ. φέτα, σε κομμάτια (προαιρετικό)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταψί φούρνου
- αντικολλητικό χαρτί
- πετσέτα κουζίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψωμάκια με λιαστές ντομάτες
Βήμα 1
Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 70 γρ. λιαστές ντομάτες και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 3
Προσθέστε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 300 γρ. νερό, 10 γρ. ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλάκι ζάχαρη και θερμάνετε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 4
Προσθέστε 300 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 200 γρ. αλεύρι φαρίνα, 1 κουταλάκι αλάτι, 100 γρ. φέτα σε κομμάτια και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 5
Στη συνέχεια, ζυμώστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ.
Βήμα 6
Μοιράστε τη ζύμη στα 2 και πλάστε, το κάθε κομμάτι, σε μπαστούνι. Κόψτε το κάθε μπαστούνι σε 8 ίσα μέρη και πλάστε σε μικρά ψωμάκια, στενόμακρα ή στρογγυλά. Τοποθετήστε τα στο ταψί, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο για περίπου ½ ώρα.
Βήμα 7
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 8
Χαράξτε 2 διαγώνιες γραμμές πάνω σε κάθε ψωμάκι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για περίπου 25 λεπτά.
Βήμα 9
Τυλίξτε σε πετσέτα κουζίνας, μέχρι να κρυώσουν, για να μείνουν μαλακά μέχρι να σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές