Ταρτάκια μαρμελάδας

Μικρά σε όψη, μεγάλα σε γεύση!

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ανάλατο κρύο βούτυρο, σε κομμάτια
  • 190 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • 150 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πλαστική μεμβράνη
  • φόρμα για ταρτάκια
  • πλάστης
  • κουπ πατ (διαμ. 8 εκ.)
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. ζάχαρη και αλέστε 8 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 100 γρ. ανάλατο κρύο βούτυρο, 190 γρ. αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι, 1 αυγό, 1 /2 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 25 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Πλάστε σε πλακουτσωτή μπάλα, τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 3

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα για ταρτάκια και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλ. μεταξύ 2 φύλλων αντικολλητικού χαρτιού. Με ένα κουπ πατ (διαμ. 8 εκ.) κόψτε σε στρογγυλά σχήματα και τοποθετήστε στις κυψέλες της φόρμας για ταρτάκια, που έχετε ετοιμάσει, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Τρυπήστε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και, αν θέλετε, σχηματίστε με το πιρούνι μικρά βαθουλώματα περιμετρικά στο χείλος της ζύμης. Ψήστε για 10 λεπτά (180°C).

Βήμα 5

Αφαιρέστε τη φόρμα χωρίς να σβήσετε το φούρνο και γεμίστε τις βάσεις από ζύμη με 1 κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Απλώστε ομοιόμορφα, βάλτε πίσω στο φούρνο και ψήστε για ακόμα 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Βήμα 6

Αφήστε στη φόρμα για 5-10 λεπτά και ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά προτού σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι