ΥΛΙΚΑ
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
 - 20 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
 - 1 /2 κ.γλ. αλεσμένο πιπέρι καγιέν ή κόκκινο τσίλι, σε σκόνη
 - 1 κ.γλ. αλεσμένο κόλιανδρο
 - 1 /4 κ.γλ. αλεσμένη γλυκιά πάπρικα
 - 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
 - 400 γρ. ρεβύθια, ψημένα, σε κονσέρβα, πλυμένα και στραγγισμένα
 - 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
 - 150 γρ. κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, πλυμένες και στραγγισμένες
 - 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών, σπιτική
 - 700 γρ. νερό
 - 35 γρ. ξινή κρέμα (sour cream)
 - 3-5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 2-3 σκελίδες σκόρδο, 20 γρ. ελαιόλαδο, 1 /2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι, 1 κουταλάκι αλεσμένο κόλιανδρο, 1 /4 κουταλάκι αλεσμένη γλυκιά πάπρικα, 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Προσθέστε 400 γρ. ρεβύθια κονσέρβας, 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας, 150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Προσθέστε 700 γρ. νερό και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ ταχύτητα 1.
Βήμα 5
Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με 35 γρ. ξινή κρέμα και ψιλοκομμένο μαϊντανό προτού σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές











