Σούπα με ρεβύθια και ντομάτα

Είναι ό,τι πρέπει!

ΥΛΙΚΑ

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 /2 κ.γλ. αλεσμένο πιπέρι καγιέν ή κόκκινο τσίλι, σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 /4 κ.γλ. αλεσμένη γλυκιά πάπρικα
  • 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
  • 400 γρ. ρεβύθια, ψημένα, σε κονσέρβα, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
  • 150 γρ. κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, πλυμένες και στραγγισμένες
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών, σπιτική
  • 700 γρ. νερό
  • 35 γρ. ξινή κρέμα (sour cream)
  • 3-5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 2-3 σκελίδες σκόρδο, 20 γρ. ελαιόλαδο, 1 /2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι, 1 κουταλάκι αλεσμένο κόλιανδρο, 1 /4 κουταλάκι αλεσμένη γλυκιά πάπρικα, 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 400 γρ. ρεβύθια κονσέρβας, 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας, 150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε 700 γρ. νερό και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά.

Βήμα 6

Γαρνίρετε με 35 γρ. ξινή κρέμα και ψιλοκομμένο μαϊντανό προτού σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι