Μπισκότα με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα

Κριτς κρατς με τα πιο απίθανα μπισκότα!

ΥΛΙΚΑ  

  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. απαλό φιστικοβούτυρο, σπιτικό
  • 1 αυγό
  • 125 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 50 γρ. σοκολατάκια κουβερτούρα (chocolate chips)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • ματ σιλικόνης
  • μπολ
  • κουτάλι σούπας
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με ματ σιλικόνης και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 125 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 2 κουταλιές απαλό φιστικοβούτυρο, 1 αυγό, 125 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη, 1 κουταλιά κακάο, 200 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3 

Προσθέστε 50 γρ. σοκολατάκια κουβερτούρα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Πλάστε μια καλά γεμάτη κουταλιά μείγμα σε μπάλα και τοποθετήστε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Πιέστε τις μπάλες ελαφρά με το χέρι ώστε να πάρουν σχήμα μπισκότου και ψήστε για περίπου 12 λεπτά (180°C).

Βήμα 5

Αφήστε στο ταψί για 5 λεπτά και μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά (περίπου 50 λεπτά) προτού σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι