Ίση κατανομή βαρών ζήτησε η Κίνηση Προσφύγων Αμμοχώστου σε συνάντηση με την ΠτΒ

Οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και η αποκατάσταση των προσφύγων ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου, υπό τον Πρόεδρο της Λοΐζο Αυξεντίου, με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κίνησης, κατά την συνάντηση, η κ. Δημητρίου έθεσε ξεκάθαρα το πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει και που επιδιώκει να προωθήσει.

Όπως αναφέρεται, η Πρόεδρος της Βουλής εξήγησε στην Κίνηση Προσφύγων πως η προώθηση του Κυπριακού αλλά και ιδιαίτερα το πρόβλημα που τίθεται με την πόλη καταγωγής του πατέρα της, την Αμμόχωστο και τις ενέργειες των κατοχικών δυνάμεων, είναι στις άμεσές της προτεραιότητες.

Η δράση της, σημειώθηκε, θα επιτευχθεί μέσα από την Κοινοβουλευτική Διπλωματία και την ενδυνάμωση του δικτύου πρεσβευτών της Κύπρου στα διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα αλλά και μέσα από προσκλήσεις που θα απευθύνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών προς Κοινοβουλευτικές Αντιπροσωπείες Ευρωπαϊκών και άλλων Μεσογειακών χωρών.

Η αντιπροσωπεία της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου, έθεσε με τη σειρά της για ακόμη μια φορά, την ανάγκη προώθησης της ίσης κατανομής βαρών και της άμεσης λήψης πολιτικών αποφάσεων για τους πρόσφυγες. Επεσήμανε την αδυναμία αξιοποίησης των στεγαστικών και άλλων σχεδίων που υπάρχουν για τον προσφυγικό κόσμο, λόγω των αυστηρών κριτηρίων που θέτουν πλέον οι τράπεζες και ζήτησε όπως αυξηθούν οι σχετικές χορηγίες. Επεξήγησε το ρόλο και τις δράσεις της Κίνησης και έθεσε τα μέλη του Συμβουλίου της στη διάθεση της Προέδρου της Βουλής για τυχόν αξιοποίηση τους προς υποβοήθηση των ενεργειών και των πρωτοβουλιών της σε σχέση με την Αμμόχωστο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές