Θέματα ασφάλειας και άμυνας συζήτησαν ΥΠΑΜ-υπ. Αμυντικών Εξοπλισμών ΗΒ

Τις πρόσφατες εξελίξεις και την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στα θέματα Ασφάλειας και Άμυνας μεταξύ των δύο χωρών, συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης με τον Υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών του Ηνωμένου Βασιλείου Jeremy Quin στο Υπουργείο Αμυνας.

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης για συνεργασία σε θέματα Ασφάλειας και Άμυνας το 2019, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στα θέματα Ασφάλειας και Άμυνας ενώ παράλληλα, καταγράφηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι Υπουργοί, συζήτησαν επίσης και για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και διεθνούς φύσεως ζητήματα.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Επισήμανε την αρτιότητα του ΚΣΕΔ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-«Αποτελεί κέντρο αριστείας στην περιοχή»
Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Με τον διαχωρισμό εξουσιών απαντά ο ΠτΔ στις επικρίσεις Αγγελίδη-«Αντίθετες απόψεις και από κάποιους στην Νομική Υπηρεσία»
Σε κρίσιμη κατάσταση πρόσωπο το οποίο βρέθηκε τραυματισμένο σε εξωτερικό χώρο στην Αγία Νάπα
Ανησυχία Ερτουγρούλογλου για ένταξη ΚΔ στη ζώνη Σένγκεν
Κατηγόρησε τον Σάββα Αγγελίδη ότι έριξε λάδι στη φωτιά η ΕΔΕΚ-«Οι θεσμοί επιβάλλεται να εγκαταλείψουν την έπαρση»
Σ. Αγγελίδης: «Δεν χρειάζεται να θέσω την παραίτηση μου σε κανένα. Αν αποφασίσω να αποχωρήσω, θα αποχωρήσω»
Χ. Κληρίδης: Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε λειτουργός της δικαιοσύνης να συνταυτίζει τον εαυτόν του με τη δικαιοσύνη
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή