Εξαπάτησαν και απέσπασαν 18 χιλιάδες από γυναίκα στη Λεμεσό-Πώς της την έστησαν

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία ιδιοκτήτριας εταιρείας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία της παραπονούμενης είχε προχωρήσει σε παραγγελία πρώτων υλών, από εταιρεία που βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού. Για την εν λόγω παραγγελία, στάλθηκε στην εταιρεία της παραπονούμενης, μέσω διαδικτύου, σχετικό τιμολόγιο προς εξόφληση, χρηματικού ύψους €17,985. Στην σχετική αλληλογραφία, αναφερόταν και συγκεκριμένος αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα έπρεπε να κατατεθεί το χρηματικό ποσό.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2021, η παραπονούμενη απέστειλε το οφειλόμενο χρηματικό ποσό στο συγκεκριμένο λογαριασμό, προς εξόφληση του τιμολογίου. Ωστόσο χθες αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης, αφού πληροφορήθηκε από την εταιρεία του εξωτερικού, ότι το τιμολόγιο δεν είχε εξοφληθεί και ότι ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός όπου τοποθετήθηκαν τα χρήματα, δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Η συγκεκριμένη μορφή διαδικτυακής απάτης, αποτελεί συχνό φαινόμενο, με θύματα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, εταιρίες. Σε αυτή τη μορφή απάτης, οι απατεώνες παρεμβαίνουν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία επιχείρησης και προμηθευτή και προσποιούμενοι τους προμηθευτές, ζητούν όπως οι μελλοντικές εξοφλήσεις τιμολογίων να γίνονται σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος φυσικά ανήκει στους ίδιους.

Για την ασφάλεια του κοινού έναντι αυτής της μορφής απάτης, καλούνται οι ιδιοκτήτες εταιρειών να προβαίνουν πάντοτε σε επαλήθευση τόσο της νομιμότητας των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν, όσο και των νέων στοιχείων των τραπεζικών λογαριασμών που αποστέλλονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ΑΚΕΛ για τη μετάβαση στο Ισραήλ ο Πρόεδρος-«Είδατε τη συμμετοχή στην εκδήλωση»
Καταγγέλλει τον Ερντογάν για περιφρόνηση του ΟΗΕ και υπόσκαψη της προσπάθειας Προέδρου το ΥΠΕΞ
Τρίτη συνεχόμενη κίτρινη προειδοποίηση Μετεωρολογικής-Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Κυριακή
Στάθηκε στην αντίδραση Τ/κ και αποκατέστησε την πραγματικότητα ο ΠτΔ-«Δεν ανέμενα κάτι διαφορετικό από Ερντογάν»
Το ξεκόβει για κυπριακά πλοία σε λιμάνια της Τουρκίας ο Ερντογάν-Χαϊδεύει τους σφετεριστές ε/κ περιουσιών
Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για το φόνο της 16χρονης-Στο φως μαρτυρία από τη σύλληψη του δράστη στην Ελλάδα
Δεν βρέθηκε πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του Πάπα-Νέες συναντήσεις τη Δευτέρα
Ένα κιλό εκρηκτικά και πυροκροτητές στο διαμέρισμα που έμενε η 39χρονη που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Tη Δευτέρα το τελευταίο αντίο στην Άννα Σιάλαρου-«Η οικογένειά σου σε κατευοδώνει στο ταξίδι με τους αγγέλους»
Παραλήρημα Ερντογάν στα εγκαίνια του «προεδρικού»-«Ένδειξη κοινού πεπρωμένου Τουρκίας και "τδβκ"»