Καζάνι που βράζει οι αστυνομικοί-Απλήρωτοι για μήνες, πυρά κατά ηγεσίας

Καζάνι που βράζει οι αστυνομικοί, οι οποίοι για πάνω από οκτώ μήνες περιμένουν να πληρωθούν τις υπερωρίες τους, κάτι το οποίο δεν αποτελεί σημερινό φαινόμενο, αλλά είναι ένα πρόβλημα που χρονίζει, χωρίς όμως η ηγεσία της Δύναμης να δίνει τέλος, γεγονός που προκαλεί εκνευρισμό στα μέλη (σ.σ τα απλά μέλη που επιρεάζονται), τα οποία καλούνται να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, παρά το ότι δεν τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους.

Η Γενική Λογίστρια του κράτους, σε απαντητική της επιστολή στην Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα, έριξε το μπαλάκι της ευθύνης στην Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας πως «τα επιδόματα υπερωριακής αποζημίωσης που αφορούν μέλη της Αστυνομίας που παραλαμβάνονται έγκαιρα στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, περιλαμβάνονται στο μισθολόγιο τέλος κάθε μήνα. Για οποιανδήποτε καθυστέρηση θα πρέπει να αποταθείτε στην Αρχηγό Αστυνομίας».

Σε επιστολή που στάλθηκε σε Αρχηγό Αστυνομίας και υπουργό Δικαιοσύνης, η Συντεχνία παρέθετε στοιχεία, δείχνοντας το πρόβλημα που υπάρχει, ωστόσο, από τον Σεπτέμβριο, δεν έλαβε καμία απάντηση, με τα μέλη να βρίσκονται στα όρια τους και ασκούν έντονες επικρίσεις στην ηγεσία, η οποία δεν επιλύει το πρόβλημα.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, εξακολουθούν να είναι απλήρωτα δέκα και πλέον μηνών υπερωριακά και εκμισθώσεις αστυνομικών, ενώ μέρος των υπερωριών του 2020 επίσης είναι απλήρωτα.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται πως εκμισθώσεις του 2020 και 2021 που το λογιστήριο Αρχηγείου έχει ήδη προπληρωθεί, δεν έχει εκβάσει ακόμα τα χρήματα σε αστυνομικούς. Παράλληλα, για κάποιους αστυνομικούς εκκρεμεί ακόμα η καταβολή των αναδρομικών των κλιμάκων από τον Ιούλιο του 2020 που ψηφίστηκε από την Βουλή, ενώ οι υπόλοιπο εξοφλήθηκαν τον Ιούλιο του 2021, ένα χρόνο μετά.

Επίσης, όπως αναφέρεται, το λογιστήριο Αρχηγείου πληρώνει υπερωριακό καθήκοντα για παράδειγμα του Μάη 2021 και αφήνει απλήρωτο το ίδιο δεδουλευμένο υπερωριακό καθήκον του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου του 2021.

«Όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι πληρώνονται με μέγιστη απόκλιση τους δύο μήνες, οι αστυνομικοί πληρώνονται 12 με 14 μήνες μετά την εκτέλεση των καθηκόντων», τονίζεται στην επιστολή.

Ο Σύνδεσμος Ισότητα απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, με την οποία τον ενημερώνει πως, «για τον προϋπολογισμό που σας έχει αποσταλεί για το 2022, για τα μέλη της αστυνομίας, καταγράφεται ως υπερωριακή αμοιβή το ποσό των 35,7% και έξοδο της αστυνομίας ως αντιμισθία το ποσό των 2,1 εκ, όμως ακόμα εκκρεμούν υπερωριακά και εκμισθώσεις του 2020 προς τα μέλη της Αστυνομίας αλλά και απλήρωτα υπερωριακά και εκμισθώσεις με καθυστέρηση οκτώ μηνών του 2021».

Τα συγκεκριμένα κονδύλια, ύψους 36 εκατομμυρίων, εγκρίθηκαν και για το 2020, με την Συντεχνία να αποστέλλει επιστολή και στον υπουργό Οικονομικών, ενημερώνοντας τον πως ενώ τα κονδύλια εγκρίθηκαν, οι αστυνομικοί παραμένουν απλήρωτοι, γεγονός που προκαλεί σωρεία ερωτημάτων.

Δειτε Επισης

Ανέλυσαν σενάρια για ταχεία ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Χριστοδουλίδης και CEO της Eni
Μνημόνιο Συνεργασίας με «Αττικόν» υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου
Προθεσμία ως την Τετάρτη το βράδυ στη Χαμάς από Ισραήλ για να απαντήσει στην πρόταση εκεχειρίας
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας
Ρωσικός βομβαρδισμός σε σιδηροδρομική υποδομή του Χαρκόβου-Σκοτώθηκε ένας 20χρονος
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Στα σχολεία της Τουρκίας η «Γαλάζια πατρίδα»-Πώς θα παρουσιάζεται το Κυπριακό και η Γενοκτονία των Ποντίων
Βίντεο-ντοκουμέντα από την έκρηξη σε βενζινάδικο και τοποθέτηση βόμβας σε κάβα στην Ελλάδα
Ηγετικό περιφερειακό ρόλο αναγνώρισε στην Κύπρο ο Σούνακ-Συζήτησε τις εξελίξεις με τον Πρόεδρο