Επί τάπητος το θέμα της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης στη συνάντηση Δράκου-ΕΒΕΛ

Το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην απονομή δικαιοσύνης και την ανάγκη εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων συζητήθηκε σε συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Στέφης Δράκου με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας, της οποίας ηγείτο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιχάλης Μουσιούττας.

Ανακοίνωση του ΕΒΕ Λευκωσίας αναφέρει ότι τέθηκε επίσης από το ΕΒΕΛ η απαίτηση όπως το Εμπορικό Δικαστήριο έχει έδρα του τη Λευκωσία ενώ ζητήθηκε και η τοποθέτηση περισσότερων τροχονόμων στους δρόμους για την καλύτερη διαχείριση του κυκλοφοριακού που ταλανίζει τη Λευκωσία.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «η καθυστέρηση στην εκδίκαση των διαφόρων υποθέσεων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ρευστότητα, αλλά και η βιωσιμότητα τους καθώς και οι προσπάθειες για να καταστεί η Κύπρος χώρα παροχής Υπηρεσιών, κάτι που αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε για τις ενέργειες του Υπουργείου και ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση του Διοικητικού Συστήματος της χώρας εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων και με τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου τόσο η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκδίκαση υποθέσεων, όσο και άλλα προβλήματα που παρουσιάζονται θα επιλυθούν.

Η αντιπροσωπεία του ΕΒΕΛ ευχαρίστησε τέλος την κ. Δράκου για το ενδιαφέρον και τον ζήλο που επιδεικνύει για τη μεταρρύθμιση του Δικαστικού συστήματος και τόνισε την ετοιμότητα του Επιμελητηρίου να είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε οτιδήποτε χρειασθεί. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει τον Ερντογάν για περιφρόνηση του ΟΗΕ και υπόσκαψη της προσπάθειας Προέδρου το ΥΠΕΞ
Τρίτη συνεχόμενη κίτρινη προειδοποίηση Μετεωρολογικής-Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Κυριακή
Στάθηκε την αντίδραση Τ/κ και αποκατέστησε την πραγματικότητα ο ΠτΔ-«Δεν ανέμενα κάτι διαφορετικό από Ερντογάν»
Το ξεκόβει για κυπριακά πλοία σε λιμάνια της Τουρκίας ο Ερντογάν-Χαϊδεύει τους σφετεριστές ε/κ περιουσιών
Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για το φόνο της 16χρονης-Στο φως μαρτυρία από τη σύλληψη του δράστη στην Ελλάδα
Δεν βρέθηκε πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του Πάπα-Νέες συναντήσεις τη Δευτέρα
Ένα κιλό εκρηκτικά και πυροκροτητές στο διαμέρισμα που έμενε η 39χρονη που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Tη Δευτέρα το τελευταίο αντίο στην Άννα Σιάλαρου-«Η οικογένειά σου σε κατευοδώνει στο ταξίδι με τους αγγέλους»
Παραλήρημα Ερντογάν στα εγκαίνια του «προεδρικού»-«Ένδειξη κοινού πεπρωμένου Τουρκίας και "τδβκ"»
Λεωφορείο παρέσυρε δωδεκάχρονη στην Πάφο-Διακομίστηκε στο νοσοκομείο