Ο Ερντογάν έστειλε πολίτη στην φυλακή, επειδή τον αποκάλεσε «Εβραίο» στο Twitter

Τουρκικό δικαστήριο έκρινε έναν χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ένοχο για προσβολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ραγίπ Ερντογάν, για τον χαρακτηρισμό «κρυφός Εβραίος», σύμφωνα με δημοσίευμα της Ahvalnews.com.

Το δικαστήριο καταδίκασε αρχικά τον Yuksel Üstün σε 10 μήνες και 20 ημέρες φυλάκιση για μια ανάρτηση στο Facebook από το 2020, στην οποία έλεγε ότι ο Ερντογάν ήταν «Εβραίος που μεταμφιέζεται σε μουσουλμάνο».

Η ποινή μειώθηκε σε διοικητικό πρόστιμο 7.000 λιρών (722 δολάρια), ανέφερε την Παρασκευή η DW Turkish, με τον Üstün να κρίνεται ένοχος για υποτίμηση της «αξιοπρέπειας και υπόληψης» του Τούρκου προέδρου. Οι υποθέσεις στην Τουρκία που αφορούν εξύβριση του προέδρου, που επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, έχουν εκτοξευθεί από το 2014.Τον περασμένο μήνα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) προέτρεψε την Τουρκία να αλλάξει τον νόμο για την προσβολή του προέδρου, επικαλούμενο τη διασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης χωρίς παρέμβαση των αρχών της χώρας.

Έπαυσε από τα καθήκοντά τους 9 επίτιμους πρόξενους

Ο Ερντογάν δεν θέλει κανείς να μιλά κατά του και το έχει αποδείξει πολλάκις. Γι' αυτό και τώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έπαψε από τα καθήκοντά τους, τους επίτιμους προξένους εννέα κρατών επειδή, όπως υποστήριξαν ορισμένοι εξ’ αυτών, είχαν ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν μέσω αναρτήσεων στα social media.

Mεταξύ των επίσημων προξένων που παύθηκαν από τα καθήκοντά τους χωρίς να δοθεί επίσημη εξήγηση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τον περασμένο μήνα - περιλαμβάνεται εκείνη της Σουηδίας στην Αττάλεια, εκείνος της Βρετανίας στα Μούγλα, του Βελγίου και της Αυστρίας στη Σμύρνη, της Ρουμανίας στην Αλεξανδρέτα και της Λιθουανίας στο Νέβσεχιρ, όπως μετέδωσε η τουρκική υπηρεσία της DW.

Πηγή: reader.gr 

Δειτε Επισης

Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Μετά τους Βορειοκορεάτες οι Ρώσοι στρατολογούν και Κουβανούς-Η περιπέτεια του Φρανσίσκο στο μέτωπο