Αρνάκι γάλακτος με γιαούρτι
07:03 - 07 Νοεμβρίου 2021
Ένας κρυμμένος θησαυρός γεύσης!
ΥΛΙΚΑ
- 1000 γρ. νερό
- 1000 γρ. αρνάκι γάλακτος, χωρίς κόκκαλα, σε κύβους 4-5 εκ.
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 60-80 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
πυρίμαχο σκεύος φούρνου πιατέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, ζυγίστε μέσα 1000 γρ. αρνάκι γάλακτος χωρίς κόκκαλα σε κύβους 4-5 εκ., ραντίστε με 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε στον ατμό 60 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
Βήμα 2
Βάλτε 60-80 γρ. βούτυρο σε κομμάτια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε στο φούρνο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C με το πυρίμαχο σκεύος μέσα ώστε να λιώσει το βούτυρο.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Μεταφέρετε το ψημένο στον ατμό αρνάκι στο πυρίμαχο σκεύος από το φούρνο, περιχύστε με 50 γρ. ελαιόλαδο και 250 γρ. από το ζωμό που έμεινε στον κάδο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο τα υγρά που έχουν μείνει στο πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το αρνάκι σε πιατέλα, περιχύστε με τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλές
Συνοδεύεται με πατάτες ή ρύζι και λαχανικά ή/και σαλάτα.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές