Θλίψη στο Άγιο Όρος-Δύο νεκροί από κορωνοϊό σε λίγες μέρες

Στο πένθος «βυθίστηκε» το Άγιος Όρος καθώς κατέληξε ο π. Παντελεήμων μοναχός από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα) σε ηλικία 59 ετών που είχε διασωληνωθεί λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, εκτός από τον πατέρα Παντελεήμονα, πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, ο οποίος, μάλιστα, ήταν το πρώτο θύμα του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού στο Άγιο Όρος και το 8ο συνολικά από την αρχή της πανδημίας. Μετά και τον θάνατο του π. Παντελεήμονα, ο αριθμός αυξήθηκε στους 9.

Το περασμένο Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, το Άγιο Όρος φιγουράριζε στην πρώτη θέση πανελλαδικά των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού, με 8 κρούσματα, που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο τηε Εσθονίας ο ΠτΔ-«Kοινές απόψεις για μεγάλα ζητήματα»
Παίρνει παράταση η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου
Υφ. Πρόνοιας: Συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων
ΟΗΕ: Το Ισραήλ περιμένει από τους Ευρωπαίους «σθεναρή θέση» απέναντι στο Ιράν
Κακής ποιότητας το απολυτήριο Γιαννάκη-Δεν ξεκαθάρισε από το γραφολογικό έλεγχο αν ήταν πλαστό
Αυτή είναι η πρόταση τεσσάρων σημείων από τους Ευρωπαίους προς το Ιράν για αποκλιμάκωση με το Ισραήλ
Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
«Είμαι ζωντανός, έτοιμος να θυσιαστώ»-Ανατροπή με στενό σύμβουλο του Χαμενεΐ που είχαν κηρύξει νεκρό οι Ισραηλινοί
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της