Σούπα με μήλο και σελινόριζα
07:31 - 06 Νοεμβρίου 2021
Ένας απίθανος συνδυασμός!
ΥΛΙΚΑ
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- λίγα φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 1 /2 κλωνάρι σέλινο, σε κομμάτια
- 180 γρ. σελινόριζα, σε κομμάτια 3 εκ.
- 2 πράσινα μήλα καθαρισμένα, κομμένα στα 8
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
- 800 γρ. νερό
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 100 γρ. ξινή κρέμα (sour cream)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- σουπιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 20 γρ. ελαιόλαδο, λίγα φύλλα φρέσκο φασκόμηλο και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 20 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. κρεμμύδι κομμένο στα 4, 1 /2 κλωνάρι σέλινο σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Προσθέστε 180 γρ. σελινόριζα σε κομμάτια 3 εκ., 2 πράσινα μήλα κομμένα στα 8, τα φύλλα από 2-3 κλωνάρια θυμάρι και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 5
Προσθέστε 800 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 6
Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.
Βήμα 7
Προσθέστε 50 γρ. ξινή κρέμα και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.
Βήμα 8
Μεταφέρετε σε μια σουπιέρα και σερβίρετε γαρνίροντας το κάθε πιάτο με λίγη ακόμα ξινή κρέμα και ραντίζοντας με τα σοταρισμένα φύλλα φασκόμηλου που έχετε αφήσει στην άκρη
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές