Πάστα Φλώρα

Και Πάστα… και Φλώρα!

ΥΛΙΚΑ

  • 170 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε μικρά κομμάτια και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
  • 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 400 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
  • 450 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλή φόρμα για τάρτες 30 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 170 γρ. βούτυρο, 150 γρ. χυμό πορτοκάλι, 20 γρ. κονιάκ και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 2

Προσθέστε 400 γρ. αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουτερ αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Ζυμώστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C, βουτυρώστε μια φόρμα για τάρτες 30 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Κόψτε το 1 /3 της ζύμης και αφήστε στον μπολ, καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη. Απλώστε με τα χέρια τα 2 /3 της ζύμης στην ταρτιέρα που έχετε ετοιμάσει, μέχρι τουλάχιστον 1 εκ. πάνω στα τοιχώματα της ταρτιέρας. Γεμίστε τη ζύμη με τη μαρμελάδα και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 6

Πλάστε το υπόλοιπο 1 /3 της ζύμης σε μπαστουνάκι πάχους 1 εκ. και τοποθετήστε χιαστί, σε τακτά διαστήματα 3 εκ. πάνω από την μαρμελάδα και τα τοιχώματα της ζύμης.

Βήμα 7

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 30-40 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι