Πάστα Φλώρα
06:37 - 05 Νοεμβρίου 2021
Και Πάστα… και Φλώρα!
ΥΛΙΚΑ
- 170 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε μικρά κομμάτια και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
- 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 20 γρ. κονιάκ
- 400 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
- 450 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- στρογγυλή φόρμα για τάρτες 30 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 170 γρ. βούτυρο, 150 γρ. χυμό πορτοκάλι, 20 γρ. κονιάκ και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 2
Προσθέστε 400 γρ. αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουτερ αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 3
Ζυμώστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C, βουτυρώστε μια φόρμα για τάρτες 30 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Κόψτε το 1 /3 της ζύμης και αφήστε στον μπολ, καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη. Απλώστε με τα χέρια τα 2 /3 της ζύμης στην ταρτιέρα που έχετε ετοιμάσει, μέχρι τουλάχιστον 1 εκ. πάνω στα τοιχώματα της ταρτιέρας. Γεμίστε τη ζύμη με τη μαρμελάδα και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 6
Πλάστε το υπόλοιπο 1 /3 της ζύμης σε μπαστουνάκι πάχους 1 εκ. και τοποθετήστε χιαστί, σε τακτά διαστήματα 3 εκ. πάνω από την μαρμελάδα και τα τοιχώματα της ζύμης.
Βήμα 7
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 30-40 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές