ΒΙΝΤΕΟ: Η πρώτη αντίδραση από Αλεξούι μετά την αθώωση-«Το παραμύθι τους δεν είχε δράκο»

Με την αθώωση των Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ντίντι Ρούντολφ, έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας φόνου εναντίον του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλος «Γλύκας». Μετά από 21 μήνες το Δικαστήριο σε μια πολυσέλιδη απόφαση έκρινε τους δύο κατηγορούμενους αθώους για την απόπειρα φόνου.

Κλειδί στην υπόθεση ήταν εξαρχής η μαρτυρία του θύματος της απόπειρας φόνου, ο οποίος ωστόσο κρίθηκε από το Δικαστήριο αναξιόπιστος, κυρίως λόγω των διαφορετικών εκδοχών που έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Γλύκας το 2017 έδειξε ως δράστες άλλα δυο πρόσωπα, ενώ δυόμισι χρόνια αργότερα, και αφού ενημερώθηκε από την Αστυνομία πως είναι στόχος εγκληματικές ενέργειας, όπως ο ίδιος ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου, ενέπλεξε στην υπόθεση τον Ντίντι Ρούντολφ, δείχνοντας τον ως δράστη της απόπειρας φόνου και τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ιωσήφ Ιωσήφ, ως ηθικούς αυτουργούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ομόφωνα αθώοι Αλεξούι και Ρούντολφ, κρίθηκε αναξιόπιστος ο «Γλύκας»
 

Η απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, αποτελεί χαστούκι για τις διωκτικές Αρχές, για τον τρόπο διαχείρισης της νέας μαρτυρίας του παραπονούμενου, δύο χρόνια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων. 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης εξήλθε εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από τους φίλους και την οικογένεια του που συγκεντρώθηκαν στον περίβολο του Δικαστηρίου, για να ακούσουν την απόφαση.

Στην πρώτη δήλωσή του στον REPORTER, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, δήλωσε πως, «το παραμύθι τους ήταν ωραίο, αλλά δεν είχε δράκο».

Σημειώνεται πως οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Ντίντι Ρούντολφ στην υπόθεση ήταν οι Αντώνης Δημητρίου, Μαρίνος Καούλλας και Άντρος Πελεκάνος. Σε δηλώσεις του στον REPORTER, o Αντώνης Δημητρίου, σημείωσε πως, «μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, το Δικαστήριο σε μια πολυσέλιδη και εμπεριστατωμένη απόφαση, έκρινε τον μάρτυρα κατηγορίας αναξιόπιστο. Στην ουσία μια κατασκευασμένη διαδικασία». Και πρόσθεσε: «Αυτό που προκύπτει τώρα είναι ότι έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες στον Γενικό Εισαγγελέα για τεκταινόμενα που έχουν γίνει σε αυτή την υπόθεση και σεβόμενος και ο Γενικός Εισαγγελέας τη διαδικασία, τώρα με την αποπεράτωση της θα κάνει έρευνα των καταγγελιών που έχουν γίνει».
 

Σημειώνεται πως για την υπόθεση ο Γλύκας ενέπλεξε και τον Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλο «Σήφη», ωστόσο μετά από τη σημερινή εξέλιξη, η ποινική δίωξη του αναμένεται να ανασταλεί. 

 

Δειτε Επισης

Κρούουν τον κώδωνα τα μέλη αντιοχλαγωγικών ομάδων-«Οι έμπειροι έχουν την έγνοια των δόκιμων, αντί του όχλου»
Παίρνουν σκυτάλη για κατάθεση άλλοι τρεις μοναχοί-Παρέδωσαν λίστα μαρτύρων οι εν αργία Αρχιμανδρίτες
Τρεις μέρες μετά την απόφαση για Θανάση και σιγή ιχθύος από τους εμπλεκόμενους θεσμούς-Το μπαλάκι στον ΠτΔ
Την Τρίτη η απόφαση του Εφετείου για την κράτηση υπόπτων για «Δημητρούι»-Η γραμμή πλεύσης των δικηγόρων
Μείωση ποινής έξι μηνών σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του Μοναχού Νεκτάριου-Έδωσε απαντήσεις στην Ανακριτική Επιτροπή
Πολύωρη η κατάθεση του μοναχού Νεκτάριου στην Ανακριτική-Παίρνει σκυτάλη ο Πορφύριος
Καταχωρήθηκε υπόθεση στο Κακουργιοδικείου εναντίον Ζαννέττου για ευρωπαϊκά κονδύλια
Απαντά για τα πτητικά μέσα η Παναγιώτου-«Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι διαδικασίες»
Επανέρχεται η πρόταση Νόμου για διαχωρισμό εξουσιών, στον απόηχο της απόφασης για Θανάση