Cheesecake κολοκύθας με κραμπλ

Ανατρεπτικό cheesecake που γαργαλάει τον ουρανίσκο!

ΥΛΙΚΑ

Προετοιμασία

250 γρ. κολοκύθα (τη σάρκα), σε κομμάτια 3 εκ.

Βάση

  • 300 γρ. αλμυρά κράκερ ή μπισκότα τζίντζερ
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. βούτυρο μαλακό, ανάλατο, σε κομμάτια 3 εκ.

Γαρνίρισμα κράμπλ

  • 60 γρ. βούτυρο, ανάλατο, κρύο, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 110 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν, ή καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι

Γέμιση

  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γλ. αλεσμένη κανέλα
  • ½ κ.γλ. αλεσμένο τζίντζερ
  • 1 πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου 22 χ 32 εκ.
  • μπολ
  • αντικολλητικό χαρτί

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ανατρεπτικό cheesecake που γαργαλάει τον ουρανίσκο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Καλύψτε ένα ταψί φούρνου 22 x 32 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Τυλίξτε 250 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια 3 εκ. σε αντικολλητικό χαρτί και μετά σε αλουμινόχαρτο και μαλακώστε στον προθερμασμένο φούρνο (190°C) για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ προχωρήστε με την παρασκευή της βάσης.

Βάση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. κράκερ, 30 γρ. ζάχαρη και θρυμματίστε 10 δευτευρόλεπτα/ταχύτητα 10 με τη βοήθεια της σπάτουλα.

Βήμα 2

Προσθέστε 120 γρ. βούτυρο και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και πιέστε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια για να σχηματίσετε μια συμπαγή βάση.

Βήμα 3

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (190°C) (όπου ψήνεται ήδη η κολοκύθα) για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει.

Βήμα 4

Βάλτε το ταψί σε σχάρα να κρυώσει καλά και χαμηλώστε το φούρνο στους 160°C. Όταν περάσουν τα 30 λεπτά ψησίματος της κολοκύθας, βγάλτε την κολοκύθα από το φούρνο, ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Γαρνίρισμα κράμπλ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 60 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 60 γρ. αλεύρι, 110 γρ. καστανή ζάχαρη, 100 γρ. καρύδια πεκάν, 1 πρέζα αλάτι και

αναμείξτε 10 δευτευρόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 180 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 350 γρ. τυρί κρέμα, την ψημένη κολοκύθα, 2 αυγά, 40 γρ. αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι, 1 /2 κουταλάκι κανέλα, 1 /2 κουταλάκι τζίντζερ, 1 πρέζαα γαρίφαλο και αναμείξτε 25 δευτ./ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα πάνω από τη βάση μπισκότου και πασπαλίστε με το μείγμα κράμπλ που έχετε αφήσει στην άκρη. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (160°C) για 50 λεπτά ή μέχρι να δέσει και να φουσκώσει.

Βήμα 4

Βάλτε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι