Cheesecake κολοκύθας με κραμπλ
06:50 - 03 Νοεμβρίου 2021
Ανατρεπτικό cheesecake που γαργαλάει τον ουρανίσκο!
Προετοιμασία
250 γρ. κολοκύθα (τη σάρκα), σε κομμάτια 3 εκ.
Βάση
- 300 γρ. αλμυρά κράκερ ή μπισκότα τζίντζερ
- 30 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. βούτυρο μαλακό, ανάλατο, σε κομμάτια 3 εκ.
Γαρνίρισμα κράμπλ
- 60 γρ. βούτυρο, ανάλατο, κρύο, σε κομμάτια 3 εκ.
- 60 γρ. αλεύρι
- 110 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν, ή καρύδια
- 1 πρέζα αλάτι
Γέμιση
- 180 γρ. ζάχαρη
- 350 γρ. τυρί κρέμα
- 2 μεγάλα αυγά
- 40 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ.γλ. αλεσμένη κανέλα
- ½ κ.γλ. αλεσμένο τζίντζερ
- 1 πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταψί φούρνου 22 χ 32 εκ.
- μπολ
- αντικολλητικό χαρτί
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ανατρεπτικό cheesecake που γαργαλάει τον ουρανίσκο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμασία
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Καλύψτε ένα ταψί φούρνου 22 x 32 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Τυλίξτε 250 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια 3 εκ. σε αντικολλητικό χαρτί και μετά σε αλουμινόχαρτο και μαλακώστε στον προθερμασμένο φούρνο (190°C) για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ προχωρήστε με την παρασκευή της βάσης.
Βάση
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. κράκερ, 30 γρ. ζάχαρη και θρυμματίστε 10 δευτευρόλεπτα/ταχύτητα 10 με τη βοήθεια της σπάτουλα.
Βήμα 2
Προσθέστε 120 γρ. βούτυρο και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και πιέστε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια για να σχηματίσετε μια συμπαγή βάση.
Βήμα 3
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (190°C) (όπου ψήνεται ήδη η κολοκύθα) για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει.
Βήμα 4
Βάλτε το ταψί σε σχάρα να κρυώσει καλά και χαμηλώστε το φούρνο στους 160°C. Όταν περάσουν τα 30 λεπτά ψησίματος της κολοκύθας, βγάλτε την κολοκύθα από το φούρνο, ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Γαρνίρισμα κράμπλ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 60 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 60 γρ. αλεύρι, 110 γρ. καστανή ζάχαρη, 100 γρ. καρύδια πεκάν, 1 πρέζα αλάτι και
αναμείξτε 10 δευτευρόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Γέμιση
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 180 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προσθέστε 350 γρ. τυρί κρέμα, την ψημένη κολοκύθα, 2 αυγά, 40 γρ. αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι, 1 /2 κουταλάκι κανέλα, 1 /2 κουταλάκι τζίντζερ, 1 πρέζαα γαρίφαλο και αναμείξτε 25 δευτ./ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα πάνω από τη βάση μπισκότου και πασπαλίστε με το μείγμα κράμπλ που έχετε αφήσει στην άκρη. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (160°C) για 50 λεπτά ή μέχρι να δέσει και να φουσκώσει.
Βήμα 4
Βάλτε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές