Μαρμελάδα Μόσφιλο

Μυρωδάτη μαρμελάδα μόσφιλο! Συνταγή από την Μαρίνα Παντελίδου.

ΥΛΙΚΑ
  • 1400 γρ. μόσφιλα
  • 1000 γρ. νερό
  • 850 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βαθύς δίσκος Varoma
  • πολύ λεπτό τρυπητό
  • κουρούκλα
  • καλαθάκι
  • 4 βαζάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του και ζυγίστε μέσα 1400 γρ. μόσφιλα. Μεταφέρτε το δίσκο στη λεκάνη και πλύνετε καλά τα μόσφιλα. Ακολούθως μεταφέρτε τα μόσφιλα στον κάδο του Thermomix.

Βήμα 2

Προσθέστε 1000 γρ. νερό και ρυθμίστε 30 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 3

Ακολούθως σουρώστε το χυμό (ζουμί) με τη βοήθεια ενός πολύ λεπτού τρυπητού ή μιας κουρούκλας. Ξεπλύνετε τον κάδο. Βάλτε 850 γρ. χυμό από τα μόσφιλα στον κάδο, προσθέστε 850 γρ. ζάχαρη, 10. γρ χυμό λεμονιού και αναμείξτε 6 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το Varoma στη θέση της μεζούρας και ρυθμίστε 90 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.

Βήμα 5

Ελέγχετε αν η μαρμελάδα έχει πήξει. Αν όχι, προσθέστε ακόμα 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.

Βήμα 6

Ελέγχετε ξανά αν η μαρμελάδα έχει πήξει. Αν όχι, προσθέτετε χρόνο 10-15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2. Η μαρμελάδα θεωρείται έτοιμη όταν η εμφάνιση της είναι σαν παχύρευστο σιρόπι. Σερβίρετε αμέσως σε βαζάκια και αφήστε να κρυώσει.

Συμβουλές

Η επιτυχία της συνταγής είναι στα μόσφιλα. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φορά σε φορά λόγω της ποιότητας των μοσφίλων. Πιθανόν να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο χρόνο από τον αναγραφόμενο γι' αυτό μετά τα 90 λεπτά πρέπει να ελέγχετε και αναλόγως θα πράξετε

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι